Суспільство

АТОшники і активісти хочуть, щоб Віталій Ясан звільнив крісло начальника ГУ Держгеокадастру в Житомирській області

16 February 2016, 10:45

Громадські організації й активісти, у тому числі ГО «Атошник», 16 лютого зустрінуться з виконувачем обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області Віталієм Ясаном і проситимуть його написати заяву на звільнення.

Про це в коментарі Житомир.info повідомив заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

«Сьогодні (16 лютого – ред.) ми знову підемо до начальника Держгеокадастру і будемо пропонувати йому написати заяву на звільнення. Тому що ми з ним домовлялися, що спочатку треба забезпечити землею своїх, житомирських хлопців. Ми, ГО «Атошник», не проти, щоб він видавав ділянки львівським, донецьким і макіївським. Але, в першу чергу, землю повинні отримувати наші хлопці, які воювали. Тим більше, що Житомирська область випереджає решту областей за кількістю військових і демобілізованих. У нас є багато громадських організацій, але ніхто не підтримував Віталія Ясана так, як «Атошник». Ми з першого дня дали йому так званий кредит довіри, і прикро, що ситуація з землею не поліпшилась, а швидше навпаки. На жаль, ця людина у більшості випадків сама не знає, що підписує. Йому диктують зверху», - висловив думку Сергій Артьомов.

Також він відреагував на заяву Держгеокадастру про збільшення у 8 разів об’єму видачі землі учасникам АТО.

«Я не можу ні стверджувати, ні спростовувати цю інформацію. Знаю тільки, що, на жаль, якість землі, яку видають АТОшникам у нашій області, не покращилася. Хлопці беруть, яка є. У зв'язку з останніми подіями, коли земля виділяється жителям інших областей та студентам - вони розуміють, що можуть взагалі нічого не дати. І в цьому найбільша проблема», - сказав Артьомов.

На своєму сайті ГУ Держгеокадастру в Житомирській області звітує, що за 6 місяців 2015 року показник видачі землі учасникам АТО в Україні був майже у 8 разів більшим, ніж  за аналогічний період 2014 року. У власність військовослужбовцям надано 10 290 земельних ділянок загальною площею 6 775,1 гектара.

Як повідомляв Житомир.info, Віталія Ясана призначили виконувачем обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області 17 грудня 2015 року. Представники громадських організацій та ГО «Атошник» мали намір за два дні до Нового року познайомитися та поговорити з Віталієм Ясаном. Після зустрічі з в. о. начальника бійці заперечували свої наміри «відхопити» землі з бурштином у північних районах області. А нещодавно нардеп Павто Дзюблик побачив у діях нового керівника управління Держгеокадастру в Житомирській області «корупційну складову». На брифінгу в Кабінеті Міністрів 12 лютого Житомирську область відзначили в п’ятірці тих, де подано найбільше заяв від учасників АТО на отримання землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі