Події

Управління Держземагентства в Житомирській області неправомірно надало киянину майже 900 га землі, - прокуратура

16 February 2016, 12:07

Апеляційний суд Житомирської області залишив у силі рішення першої інстанції стосовно жителя Києва, котрий у 2014 році з порушенням вимог земельного законодавства отримав у Ємільчинському районі 31 земельну ділянку загальною площею 896 га для ведення фермерського господарства.

Про це повідомляє прес-служба прокуратура Житомирської області.

«За позовом органів прокуратури Житомирської області судом визнані недійсними 31 договір оренди земельних ділянок, відповідно до яких Головне управління Держземагентства в області  неправомірно надало землю жителю м. Києва. Установлено, що ГУ Держземагентства в січні 2014 року, з порушенням вимог земельного законодавства, передало жителю Києва 31 земельну ділянку загальною площею 896 га строком на 49 років для ведення фермерського господарства на території дев’яти сільських рад Ємільчинського району», - повідомляє прес-служба.

Прокуратура відзначає, що майже тисячу гектарів землі було передано без проведення нормативно-грошової оцінки, яка є головним критерієм для визначення розміру орендної плати під час надання земель державної і комунальної власності у приватне користування.

Договори визнано недійсними, всю землю зобов’язано повернути державі.

Як повідомляв Житомир.info, з липня 2012 року по квітень 2014 року керівником головного управління Держземагентства у Житомирській області (зараз – Держгеокадастр) був  Юрій Кулачок. Зараз він очолює сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ГУ Держгеокадастру в області. З 26 вересня 2014 року обов’язки начальника ГУ Держгеокадастру у Житомирській області виконував Дмитро Мозговий, із серпня по жовтень 2015 року – Максим Глушаниця. З 17 грудня 2015 року в управлінні - новий в. о. керівника Віталій Ясан.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі