Події

У Житомирі розшукують псевдополіцейського, який забирає у підлітків мобільні телефони

7 March 2016, 11:42

У Житомирі зареєстровано кілька заяв до поліції, у яких громадяни скаржаться на чоловіка, який називає себе поліцейським і «вилучає» у підлітків вартісні ґаджети.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Кілька днів тому пізно увечері до Житомирського відділу поліції звернувся 50-річний житомирянин із повідомленням про шахрайство, вчинене відносно його неповнолітнього сина. Як з’ясувалося, близько 20 години на одній з житомирських вулиць до 14-річного хлопця підійшов незнайомий чоловік, який назвався працівником поліції. Підлітку він наплів нісенітниць про розшук викраденого мобільника і під приводом перевірки його особистих речей «вилучив» у хлопця ґаджет вартістю близько 3,5 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

За останні дні у Житомирі зареєстровано ще кілька подібних випадків.

Інформація про цю та інші події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження, пройдисвіта розшукують.

У прес-службі поліції уточнюють, що, згідно з чинним законодавством, подібні дії караються штрафом, громадськими або виправними роботами, чи обмеженням волі строком до 3 років.

Поліція просить батьків пояснити дітям, що відносно неповнолітніх поліцейські заходи без присутності батьків, опікунів або відповідальних дорослих осіб не проводяться. Тому з дітьми слід домовитися, що у разі викрадення ґаджета вони мають знайти можливість зателефонувати батькам або звернутися по допомогу до дорослих. Також поліцейські радять батькам утриматися від придбання дітям-підліткам вартісних ґаджетів, оскільки така покупка наражає їх на невиправдану небезпеку.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2015 року в Житомирі двоє хлопчиків віддали свої телефони псевдорятівнику, який запропонував їм «фахову перевірку». Наприкінці року злодій, якого рік тому впіймали на крадіжці в тролейбусі, поцупив у 12-річної житомирянки мобілку. У січні 2016 року поліція взялася за розшук зловмисників, які на вулицях Житомира відбирали мобільні телефони в перехожих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі