Влада

Уряд затвердив порядок відшкодування витрат за перевезення військовослужбовців та членів їх сімей

10 March 2016, 09:41

Військовослужбовцям та членам їх сімей буде відшкодовуватися вартість проїзду та перевезення особистого майна на всіх видах транспорту загального користування, крім таксі.

Відповідну постанову прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підписав 2 березня.

«Кабінет Міністрів затвердив Порядок відшкодування витрат, пов'язаних з перевезенням військовослужбовців та членів їх сімей, їх особистого майна залізничним, повітряним, водним і автомобільним (за винятком таксі) транспортом. Відповідно до документа, витрати, пов'язані з проїздом та перевезенням особистого майна, можуть відшкодовуватися шляхом виплати військовослужбовцям, членам їх сімей грошових коштів у разі придбання ними проїзних (перевізних) документів за власні кошти та наявності оригіналів цих документів, або шляхом розрахунків відповідних державних органів за безоплатний проїзд (перевезення майна) із перевізниками на договірних засадах (в тому числі із використанням військових перевізних документів). Такий механізм відшкодування є єдиним для всіх силових міністерств (відомств), Держспецзв'язку, Держспецтрансслужби», - йдеться у поясненні до постанови.

Витрати, пов’язані з проїздом, відшкодовуються із розрахунку:

1) військовослужбовцям вищого офіцерського складу та членам їх сімей:

залізничним транспортом — у спальних вагонах або вагонах 1 класу будь-якої категорії поїзда;

повітряним транспортом — в економ-класі салону літака;

автомобільним транспортом (за винятком таксі) — на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування;

2) військовослужбовцям старшого і молодшого офіцерського складу, військовослужбовцям сержантського, старшинського і рядового складу (крім військовослужбовців строкової служби) та членам їх сімей:

залізничним транспортом — у купейних вагонах або вагонах 2 класу будь-якої категорії поїзда;

повітряним транспортом — в економ-класі салону літака;

автомобільним транспортом (за винятком таксі) — на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування;

3) військовослужбовцям строкової військової служби (курсантам):

залізничним транспортом — у плацкартних вагонах або вагонах 3 класу будь-якої категорії поїзда;

автомобільним транспортом (за винятком таксі) — на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування.

«Відшкодування витрат перевізникам за перевезення військовослужбовців строкової служби всіма видами транспорту загального користування міського та приміського сполучення (за винятком таксі) здійснюється у безготівковій формі на підставі договору», - йдеться у документі.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого цього року житомирські перевізники попередили облдержадміністрацію, що з 1 березня будуть безкоштовно перевозити лише учасників АТО та членів родин загиблих бійців. 18 лютого Верховна Рада ухвалила законопроект про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі