Місто

Власниця «Волни» не відмовилась від бажання привласнити скандальну ділянку на вулиці Хлібній у Житомирі

15 March 2016, 14:51

Підприємець Євгенія Волинець знову намагається привласнити земельну ділянку по вулиці Хлібній, 17, у Житомирі. Рівненський Апеляційний суд частково задовольнив її апеляційну скаргу на рішення Житомирського господарського суду і питання можуть винести на сесії міської ради, яка відбудеться 16 березня.

Про це  Житомир.info розповів депутат житомирської міської ради Валерій Шевчук.

 «Вона купила приміщення 172 квадратних метра на Хлібній, 17. Їй оформлюють земельну ділянку приблизно 370 метрів. На цій ділянці знаходились підприємці, які мали договори земельного сервітуту. Земельні сервітути були зареєстровані в управлінні земельних ресурсів. За кожен цей сервітут сплачувались кошти. Міськвиконком надав їй договір оренди ділянки, не вилучивши ці землі в товариство Кооперативний ринок і Облспоживспілки і надали їй цю ділянку. Підприємці звернулись до суду, поки вони звертались до суду, вона встигла оформити договір оренди цієї ділянки належним чином. Підприємці звернулись в прокуратуру, прокуратура звернулась до суду, Житомирський господарський суд вирішив питання на користь держави, і вона повинна була повернути цю земельну ділянку. Вона звернулась до Рівненського Апеляційного суду. Її зобов’язали вернути цю земельну ділянку. Вона цю ділянку не вертає, заключає новий договір оренди в 2014 році, і по-новому договору отримує документи на будівлю.

Після цього Житомирський господарський суд виносить ще одне рішення, що вона має звільнити цю ділянку на користь громади, вона її не звільняє, вже  в цьому році вона подає заяву на викуп цієї ділянки, їй сесія відмовляє, вона звертається в Рівненський апеляційний суд, стосовно того, що господарський суд знову не правий, і Рівненський суд на цей раз задовольняє частково її вимогу. Зараз прокуратура подає касацію, але вона терміново хоче, щоб його з голосу  внесли на сесії, бо воно не пройшло обговорення всіх комісій, поступило на земельну, земельна не може оприділитись, на голову комісії вона написала без реєстрації без нічого, бігом щоб  його пропустити, ми це питання підняли, але я думаю, що це питання буде винесене головою земельної комісії з голосу на сесії. Можливо, на погоджувальній раді це питання буде винесене. Це не можливо допустити, бо так порушення на порушенні», – розповів  Валерій Шевчук

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2015 року міська влада хотіла продати скандальну земельну ділянку на Житньому ринку Євгенії Волинець. Тоді Валерій Шевчук закликав депутатів створити комісію і розібратися з цією ділянкою. У вересні того ж року на позачерговій сесії Житомирської міськради спробували знову продати ділянку на Хлібній. Пізніше за результатом розгляду позову прокуратури, господарський суд Житомирської області визнав неправомірним та скасував рішення міськради про надання в оренду земельної ділянки вартістю 400 тис грн та зобов’язав повернути її у власність територіальної громади.

Нагадаємо, Євгенія Волинець є господаркою розважального комплексу «Волна», який знаходиться на вул.Северина Наливайка у Житомирі. 29 жовтня 2015 року власниця готельно-оздоровчого комплексу напала на знімальну групу Житомир.info під час зйомки сюжету про пожежу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі