Місто

Дівчинку, яку мати взимку викинула на смітник у Житомирі, переводять з лікарні в будинок дитини

22 March 2016, 10:17

Дівчинка, яку мати взимку після пологів викинула на смітник, два місяці знаходилась у  Житомирській обласній дитячій лікарні. Іванка вже має свідоцтво про народження і 22 березня її переводять до обласного будинку дитини.

Про це Житомир.info розповіла начальник служби у справах дітей Житомирської міської ради Надія Косяк.

«Сьогодні дівчинка переїжджає з лікарні в обласний будинок дитини, і далі все в її житті відбуватиметься у відповідності до чинного законодавства. Вона отримає відповідний статус, а потім буде знайдена для неї родина. В неї вже є документ – свідоцтво про народження, на черговому засіданні виконкому дитині буде надано статус,  а далі всі дії відбуватимуться так, як це передбачено законом. Поки у дитини немає відповідного статусу, жодної інформації про цю дитину офіційно ми нікому не надаємо. На все є своя процедура», – розповіла Надія Косяк.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі близько півночі 17 січня дивом вдалось врятувати немовля, яке мати після пологів викинула на смітник. Новонароджена дівчинка перші місяці  буде у Житомирській обласні дитячій лікарні, потім її долею опікуватиметься служба у справах дітей Житомирської міської ради. Матір дитини взяли під варту, вирішується питання про позбавлення батьківських прав стосовно ще двох її дітей. Після того, як Іванка отримає свідоцтво про народження та відповідний статус,  її зможуть вдочерити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі