Місто

У Житомирі збираються на 7 місяців розморозити ковзанку в ТРЦ «Глобал UA»

22 March 2016, 16:09

Вже 4 квітня 2016 року у ТРЦ «Глобал UA» на весняно-літній період планують розморозити єдину у Житомирі ковзанку.

Про це повідомляє Спортивний Житомир.

За попередньою інформацією, ковзанка закриється на сім місяців і запрацює не раніше кінця листопада, як це було минулого року.

Для житомирського фігурного катання така пауза рівнозначна смертельному вироку, - вважає голова Житомирської обласної федерації фігурного катання на ковзанах Ірина Устимович. 

«Наші вихованці на сім місяців лишаються без ковзанки. Ті з них, які почали займатися не дуже давно, підуть і багато не втратять. А от для тих, хто давно прийшов у фігурне катання і досяг певних успіхів, це катастрофа і повний розвал. Їздити тренуватися в Київ чи Вінницю у нас не буде можливості. Займатися в Житомирі просто ніде. Діти втратять форму, і через півроку їм потрібно буде починати все спочатку. Уявіть, як це: займатися не один рік, а потім все перекреслити і починати заново. Діти просто підуть», - каже Ірина Устимович. 

За словами тренерки, сьогодні в місті фігурним катанням займається більше 30 дітей. Їх могло б бути набагато більше, якби не озвучені проблеми. Близько десяти її вихованців займаються вже по 4-5 років, беруть участь у всеукраїнських турнірах, причому успішно, виграють медалі. Батьки також «тягнуть» своїх фігуристів з останніх сил.

Проблеми з льодом в Житомирі існували постійно, - відзначає Спортивний Житомир.

З трьох ковзанок, які працювали ще декілька років тому - у ФОКу, «Плазі» та «ГлобалUA» - лишилася лише одна, та й ту заливають лише на 4 місяці з 12. Минулого року в Житомирі теж розморожували лід на літо, але пауза була значно коротшою - всього в 4 місяці, коли весною закрили ФОК і відкрили ковзанку в «ГлобалUA». На цей час фігуристи раз в тиждень їздили на тренування в Київ. Частину коштів виділило обласне управління сім'ї, молоді та спорту. Цього ж року договір про співпрацю з федерацією не продовжений, а значить, підтримки з бюджету не буде.

Ірина Устимович розповідає: у ФОКу вже повністю демонтували всю систему, туди ковзанка вже не повернеться. У «Плазі» теж її не планують відновлювати, нової ніхто не побудує. 

2 квітня, за кілька днів до закриття ковзанки в ТРЦ «ГлобалUA», вихованці Житомирської обласної федерації фігурного катання на ковзанах проведуть показові виступи, на які запрошують всіх житомирян.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2015 року в ТРЦ «Глобал UA» знову відкрили ковзанку «Глобал ICE». На початку березня 2014 року у Житомирі заговорили про те, що зовсім скоро єдину придатну для тренувань фігуристів та хокеїстів ковзанку планують закрити. Нібито власникам невигідно утримувати її в теплу пору року, бо це потребує подвійних затрат електроенергії. Аби привернути увагу житомирських чиновників до цієї проблеми, з плакатами і транспарантами на мирну акцію «Врятуй ковзанку!» вийшли близько двох десятків батьків юних фігуристів та хокеїстів. Але ковзанку все ж закрили, а на її місці 21 червня 2014 року відбулося відкриття мега-батуту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі