Місто

Житомиряни почали збирати підписи за створення скверу героїв АТО та Небесної сотні на ділянці, де знесли «АТБ»

27 March 2016, 12:10

На сайті електронних петицій Житомирської міської ради почали збирати підписи за вилучення ділянки по вул. Київська, 6 у «АТБ» для «увіковічнення подвигу Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО».

Петиція, подана Ігорем Ульяновим 22 березня, вже набрали майже 30% необхідної кількості голосів.

«Наполягаємо на розгляді питання, щодо вилучення земельної ділянки, що знаходиться за адресою вул. Київська 6, у центрі Житомира, яка перебуває у незаконному володінні, а саме у АТБ у обличчі ПП "ТВЦ"Олеся", на сесії міської Ради міста Житомира.

Вимагаємо виділити цю ділянку для увіковічнення подвигу Героїв Небесної Сотні та героїв АТО у вигляді скверу (парку).

У 2013 році володарем прав на користування земельною ділянкою у центрі Житомира по вул. Київська, №6 стала не добросовісна комерційна мережа АТБ, яка вирішила побудувати на цій ділянці, яка знаходиться у історично - архітектурному центрі міста Житомира, ангар для надання не якісних послуг населенню та з порушенням прав власників одноповерхових житлових будинків (№5-а та №5-б по вул. Театральна). Восени 2014 року ангар зник, але суди тривають завдяки корупції переважно у ланках вищої судової влади. З цього приводу у судах вже близько 20-ти позовів», - йдеться у зверненні.

Про створення скверу на вул.Київська, 6 під час своєї першої звітної прес-конференції 22 березня говорив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Для нас це питання принципове. Поки юридично ми не можемо там створити сквер, але є розуміння того, як ми можемо відбити бажання у компанії «АТБ» боротися за цю ділянку. Зокрема, пропонується на сесію винести проект про перенесення «червоних ліній», для того, щоб цей сквер потрапив за зону «червоних ліній» і в цьому випадку не можна на ньому нічого будувати крім парків, скверів і таке інше. Тоді у інвестора не буді юридично ніякого права планувати там забудову, можливо тоді інвестор втратить цікавість до цієї ділянки і не буде докладати таких зусиль у судах. Ми не можемо порівняти свій ресурс у судах з ресурсом компанії «АТБ», - пояснив Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, з квітня 2013 року громада Житомира виступає проти будівництва магазину в історичній частині міста. На початку червня цього року активісти знесли будівельний паркан, а представник забудовника говорив, що компанія готова йти на компроміс. В липні 2014 року на прес-конференції перший заступник мера Сергій Сухомлин повідомив, що скандальне будівництво може поновитися, адже Дніпропетровський суд скасував попереднє анулювання декларації на будівництво супермаркету. У вересні ситуація загострилася: біля управління містобудування та архітектури на вул.Щорса сталася бійка між атиківстами та представниками забудовника, через це міська влада скасували заплановані на 2 жовтня громадські слухання. 10 жовтня на сесії Житомирської міськради депутати проголосували за повернення 0,4 га по вул.Київська, 6 у власність міста. Після цього за два дні робочі і техніка компанії «Фаворит», яку за 1 гривню найняли житомиряни, розчистили майданчик в центрі міста від каркаса скандального маркету «АТБ».

В січні 2015 року міськвиконком прийняв рішення про оголошення конкурсу на найкращий проект благоустрою ділянки за адресою вулиця Київська, 6: за три місяці на конкурс надійшло лише три проекти і строки проведення продовжили, але результати конкурсу досі не відомі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі