Економіка

Фірма екс-депутата Житомирської міської ради виграла тендер КП «УАШ» на 2,2 млн грн

5 April 2016, 13:44

Приватне підприємство «Виробниче комерційне підприємство «Проспект» з Житомира у березні 2016 року виграло тендер комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міськради на перевезення 30 тисяч тонн сипучих матеріалів.

Відповідне оголошення опубліковане на офіційному сайті Державних закупівель.

Вартість тендеру – 2 млн 250 тис. грн, дата акцепту – 31 березня 2016 року, термін поставки – до грудня 2016 року.

На сайті Житомирської міської ради є інформація, що засновником і генеральним директором ПП «Виробничо-комерційне підприємство «Проспект» (м. Житомир, пров. Луговий, 7) з 2006 року є 35-річний депутат Житомирської міської ради шостого (минулого) скликання Михайло Пухтаєвич.

«Наприкінці 2006 року в Житомирі було відкрито виробничо-комерційне підприємство «Проспект», основним видом діяльності якого стали автотранспортні перевезення та забезпечення будівельної галузі області необхідними будматеріалами – будівельним каменем, щебенем, піском, бетоном, асфальтом. За короткий термін його засновник і керівник, молодий бізнесмен Михайло Пухтаєвич, зумів створити сучасну і потужну матеріально-технічну базу. Тільки за перші три роки він придбав майже 50 одиниць техніки – фургонів, потужних самоскидів, екскаваторів, автомобільних міксерів, тралів для перевезення великовагових негабаритних вантажів», - пише сайт.

Конкурентами Пухтаєвича по тендеру була бердичівська фірма «Трансбудресурс» та ТОВ «Авто-Цех» з Дніпропетровська. Пропозиція останнього була відхилена через те, що тендерна документація не була прошита та пронумерована. Бердичівляни вказали таку ж ціну, як і фірма екс-депутата, однак перевага була надана житомирянам, бо вони запропонували дещо нижчу вартість тоннокілометра – 1,50 грн проти 1,60 грн.  

В інтернет-довіднику підприємств України директором ПП «Виробничо-комерційне підприємство «Проспект» вказаний Фаізов Ренат Шакірович. Директором КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міськради є Володимир Гаврилюк. За даними Центральної виборчої комісії, Гаврилюк Володимир Михайлович на місцевих виборах у 2015 році балотувався до Житомирської міської ради від політичної партії ВО «Батьківщина».

Як повідомляв Житомир.info, у 2012 році Пухтаєвич став героєм книги «Формула успіху». У 2015 році у першого заступника голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Михайла Пухтаєвича стався інцидент з житомирською журналісткою Оленою Галагузою, після якого він попросив вибачення в соцмережі. 

Комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради в січні 2016 року програло Дочірньому підприємству «Житомирський облавтодор» два тендери на 150 млн грн. з експлуатаційного утримання доріг державного та місцевого значення Житомирської області.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі