Влада

Майже третина службовців Житомирської міської ради почала вчити англійську мову

7 April 2016, 16:04

Майже третина службовців Житомирської міської ради у 2016 році почала вчити англійську мову.

Про це Житомир.info повідомили в управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

«Після указу президента про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні, у міській раді провели опитування, щоб визначити кількість бажаючих вивчати англійську. Ніякого розпорядження чи наказу не було, люди ходять на навчання в позаробочий час і самі за це платять», - розповіли в управлінні.

У січня бажання вивчати англійську мову виявив 101 працівник мерії, станом на 7 квітня займаються 80 людей. Групи по 6-10 людей розділені за рівнем знань на момент початку навчання: beginner, elementary, Pre-Intermediate. Заняття проходять два рази на тиждень по годині, одна людина сплачує близько 150 гривень на місяць.

В управління по зв’язках з громадськістю повідомили, що англійську вивчають не лише спеціалісти, але й начальник управлінь та департаментів. Свої знання з іноземної мови також покращують заступники мера – Олексій Ясюнецький, Дмитро Ткачук, Матвій Хренов та радник мера Юрій Мойсеєв.

Нагадаємо, на початок 2016 року чинна чисельність працівників міської ради становила 320 штатних одиниць.

Як повідомляв Житомир.info, 16 листопада президент Петро Порошенко підписав указ про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні. 15 грудня 2015 року губернатор Сергій Машковський підписав розпорядження, яким затвердив план заходів, спрямованих на популяризацію та активізацію вивчення англійської мови в області. Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Вадим Калінін говорив про плани запровадити в ОДА тестування з англійської мови для держслужбовці.

У лютому цього року заступник мера Матвій Хренов дав доручення залучити  школи Житомира до участі у проекті «GoCamps» для проведення літніх мовних таборів з поглибленим вивченням англійської мови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі