Події

Нацгвардія влаштувала «облаву» на копачів бурштину в Житомирській області: затримано майже 40 осіб

9 April 2016, 15:15

Близько 30 військовослужбовців Національної гвардії України з 30 березня по 8 квітня спільно з поліцією протидіяли нелегальному видобутку бурштину в Олевському районі Житомирської області.

Про це йдеться на сторінці Нацгвардії у Facebook.

«У ході відпрацювання проводились заходи з припинення незаконного видобутку бурштину в лісових масивах поблизу с. Обище, с. Лопатичі, с. Устинівка, с. Рудня Хачинська Олевського району, де останнім часом значно погіршилась криміногенна ситуація пов’язана зі скоєнням злочинів передбачених ст. 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони надр)», - йдеться у дописі.

 

На Житомирщині гвардійці спільно з поліцією проводять заходи проти незаконного видобутку бурштинуДо місця постійного ди...

Опубліковано Національна Гвардія України 9 квітня 2016 р.

Нацгвардійці, прибувши до Олевського району, виставили блокпости практично на всіх лісових дорогах, що ведуть до покладів бурштину. Лише за першу ніч спільних рейдів до місцевого відділку поліції доставлено 15 осіб, яких застали під час спроб видобутку «сонячного каменю».

Також Нацгвардія повідомляє про затримання 30 осіб за підозрою у скоєнні злочину та 9 осіб - за адміністративні правопорушення. З посиланням на місцеву поліцію нацгвардійці стверджують, що результатом рейдів стало повне припинення масового видобутку бурштину.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня депутати Житомирської обласної ради будуть розглядати питання створення КП «Бурштин Полісся». Цього року за фактами незаконного видобутку бурштину уже закінчено досудове розслідування у п’яти кримінальних провадженнях та з обвинувальними актами скеровано до суду. Третього квітня в Олевському районі поліцейські з нацгвардійцями затримали 6 бурштинокопачів.

 

Фото Нацгвардії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі