Місто

В житомирських тролейбусах почали встановлювати автоматичне озвучування з назвами нових вулиць

13 April 2016, 17:18

У деяких житомирських тролейбусах вже встановлена нова система автоматичного озвучування зупинок.

Про це Житомир.info розповів начальник Житомирського трамвайно-тролейбусного управління  Олег Таможський.

«Поки автоматичною системою обладнані декілька тролейбусів, зокрема, чеського виробництва. Ми постійно рухаємося у цьому напрямку. Є проблема невідповідності технічних параметрів озвучок з тими номіналами напруги, які є на тролейбусах. Зараз ми подали свої технічні пропозиції заводу-виробнику, щоб продовжити роботу в цьому напрямку», - сказав начальник ЖТТУ.

Він також розповів, що днями управління випустило на лінію черговий відновлений тролейбус, пофарбований у біло-зелені кольори. ТТУ має намір принаймні раз на місяць випускати на лінію чергову одиницю капітально відремонтованого рухомого складу. Щоденно на лінії міста виходять 86 тролейбусів та 12 трамваїв.

За інформацією Олега Таможського,  Житомирська міська рада виділила 5 млн гривень на закупівлю в 2016 році низькопольних автобусів.

«Хочемо "перекрити" окремі ділянки, де немає контактної мережі (як, наприклад, район Малікова та Мальованки – ред.), і таким чином завойовувати ринок пасажирських перевезень», - пояснив начальник. На чому їздитимуть комунальні автобуси - на газу чи на дизпаливі, поки невідомо.

Нагадаємо, зі слів мера Житомира Сухомлина, будівництво тролейбусної лінії та запуск тролейбусів в мікрорайон Малікова є нерентабельним.

Як повідомляв Житомир.info, у депо №1 ТТУ на вул. Ольжича в Житомирі дають життя старим поламаним тролейбусам. ЖТТУ планує встановити в громадському транспорті систему автоматичного озвучування зупинок з поясненням історії нових назв вулиць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі