Місто

У житомирян знову буде вибір транспорту до столиці: з 25 травня відновлюють рух електрички Житомир-Київ

16 May 2016, 13:38

З 25 травня 2016 року відновить свій рух електричка за маршрутом Житомир-Київ.

Про це інформує сайт Житомирської ОДА з посиланням на начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Романа Крисюка.

«За його словами, сьогодні, 16 травня, голова облдержадміністрації Сергій Машковський узгодив вартість тарифів проїзду у приміському поїзді сполучення Житомир-Фастів-Київ. Вартість проїзду на електричці із Житомира в Київ становитиме 35 грн. Для студентів за наявності студентського квитка діятимуть додаткові знижки», - йдеться у повідомленні.

Із Житомира прискорений електропоїзд буде відправлятися у будні дні о 5:45 год., прибуває у Київ 8:19 год. Поїзд прямуватиме без зупинок.

З Києва до Житомира електричка відправлятиметься о 18:16 год. У Житомирі буде о 20:55 год.

По неділям електропоїзд відправлятиметься зі станції Житомир о 17:55 та прибуватиме у Київ о 20:42 год.

Нагадаємо, міська влада обіцяла забезпечити підвіз пасажирів до ранкового потягу: з кожного мікрорайону міста буде їхати тролейбус, який до 5.20-5.30 буде на зупинці біля залізничного вокзалу.

Як повідомляв Житомир.infoурочистий запуск прямого електропоїзда Житомир-Київ, який повинен був курсувати щоденно, відбувся 22 серпня 2011 року. Розклад руху неодноразово змінювалося, а з 22 липня 2012 року електропоїзд взагалі відмінили.

Навесні минулого року у відповідь на запит народного депутата Борислава Розенблата «Укрзалізниця» повідомила, що не збирається запускати електричку «Київ-Житомир», тому що вона нерентабельна. На початку цього року на сайті міськради зібрали 250 підписів під петицією про відновлення залізничного сполучення з Києвом, але у відповідь влада розповіла про заборгованість за перевезення пільговиків. Пізніше мер Житомира повідомив про вимогу залізниці виділити 15 млн грн на ремонт рухомого складу і підкреслив, що запустити електричку «Житомир-Київ» не реально. В березні на сайті міськради запустили голосування по електричці «Житомир-Київ», яка буде їхати 2,5 години - питали про бажаний час прибуття до Києва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі