Влада

Депутати облради вислухали активістів та прийняли звернення стосовно керівника житомирського Держгеокадастру

19 May 2016, 15:41

У житомирських активістів та представників громадськості немає претензій до влади, але є претензії до правоохоронців стосовно ситуації із захопленням головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

Про це вони розповіли з трибуни наприкінці сесії Житомирської облради.

«12 травня відбулося захоплення державної установи. Реакції на той момент правоохоронних органів та прокуратури не було. 150 чоловік були у приміщенні, а там знаходилися секретні документи. Тільки на 5-й день Машковський (голова ОДА Сергій Машковський – ред.), напевно, їздив в Київ до Мартинюка, і нам пообіцяли до вечора звільнити територію. Зараз у Держгеокадастрі немає керівника, а землі роздаються різним студентам. Роздали вже 200 гектарів землі. У нас немає претензій до влади, у нас є претензії до правоохоронців», - сказав громадський активіст Олександр.

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська запропонувала депутатам підтримати звернення до правоохоронних органів з проханням розслідувати ситуацію навколо управління Держгеокадастру, до  Держгеокадастру у Києві – терміново провести відкритий конкурс по керівнику ГУ Держгеокадастру в області. Голова облради також закликала депутатів проголосувати за звернення до депутатів Верховної Ради стосовно передання повноважень з призначення керівника управління Держгеокадастру на місцях.

«Потім ці питання будуть правильно сформульовані та оприлюднені», - прокоментувала  Лабунська.

Депутати підтримали звернення 57 голосами «за», не голосували четверо.

Нагадаємо, 13 травня у приміщенні Житомирського управління Держгеокадастру змінили охорону, а новий заступник начальника приїхав з «бодігардами». 17 травня біля управління Держгеокадастру у Житомирській області сталися сутички між АТОшниками та приватними охоронцями.17 травня акція протесту біля Житомирського Держгеокадастру закінчилась бійкою, поліція затримала приватних охоронців. Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський прокоментував ситуацію і зазначив, що заступник начальника Житомирського Держгеокадастру Олег Кудря залишить свою посаду.17 травня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом подій в управлінні Держгеокадастру у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, до порядку денного сесії облради включили кілька питань, які хвилюють житомирських активістів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі