Влада

Муженко засумнівався в об’єктивності розслідування смерті 32-річного солдата з Житомирської області

4 June 2016, 20:23

Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко особисто контролюватиме розслідування причин смерті 32-річного солдата з Житомирської області Ігоря Тимощука.

Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 4 червня.

Зазначається, що рішенням начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка від виконання службових обов’язків до завершення розслідування усунуто командира військової частини та командира підрозділу.

«Виникли сумніви в об’єктивності розслідування, яке проводилося у військовий частині. Тому було прийнято рішення усунути з посади командира частини та командира підрозділу до закінчення слідства», – зазначив генерал армії України Віктор Муженко.

Головнокомандувач Збройних Сил України наголосив, що особисто контролюватиме, аби Військова служба правопорядку у Збройних Силах України об’єктивно розслідувала обставини та причини смерті 32-річного солдата Ігоря Тимощука, який проходив службу у військовій частині в селищі Семиполки на Київщині.

Як повідомляв Житомир.info, у київському госпіталі 31 травня помер військовослужбовець з села Лопатичі Олевського району Житомирської області Ігор Тимощук, який служив у військовій частині с. Семиполки Броварського району. Батько військового розповідав, що Ігор був призваний по 4-й хвилі мобілізації, неодноразово був в АТО. Чоловік скаржився, що його б’ють у частині, і лежав у госпіталі через побиття.

1 червня військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за фактом можливих протиправних дій командування військової частини, внаслідок чого загинув підлеглий військовослужбовець, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах особливого періоду).

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі