Влада

У Житомирській області триатлоністам виплачують найнижчі в Україні добові, - голова федерації

8 June 2016, 17:09

У Житомирській області спортсмени з триатлону отримують найнижчі в Україні добові – 50 гривень.

Про це на засіданні з питань підготовки спортсменів до Олімпійських ігор в Житомирській ОДА 8 червня розповіла голова Житомирської обласної федерації з триатлону Наталія Кирилович.

«Хочу звернути увагу на те, що все в світі подорожчало, крім зарплат, стипендій і ставлення до наших спортменів. 50 гривень на добу майстрам спорту, які захищають честь нашої області - це не просто недостатньо, це образливо. Більш того, зараз стартовий внесок від 100 доларів тільки за одну участь. (…) Розуміємо, що бідує вся країна. Не лише наша область, а й інші області мають претензії до свого керівництва, бо немає коштів. Гадаю, що керівництво робить все для того, щоб кошти були. Однак кажу авторитетно: так, як в триатлоні харчують житомирян, не харчує жодна область. 50 гривень - такої суми вже немає. Гадаю, про це скаже будь-який тренер, який виїжджає за межі нашої області», - розповіла Наталія Кирилович.

Голова федерації також звернула увагу на низькі стипендії спортсменам.

«Треба подумати про те, щоб дітям давали трохи вищі стипендії, тому що 2 тисячі - це навіть не вистачить на дорогу поїхати на якийсь кубок, не кажучи про те, що треба харчуватися, і потрібна нова форма. Якщо наші спортсмени виїздять на змагання і латають форму – це не годиться. Треба подумати все-таки, щоб наші спортсмени не виглядали як, вибачте, жебраки. Триатлоніст впав - все, форми немає. Форма коштує до тисячі гривень, купити її практично неможливо. Добре, що елітні спортсмени допомагають маленьким спортсменам купувати цю форму, за що їм велике спасибі», - розповіла Кирилович.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні робочої групи з питань підготовки до олімпійських ігор в Житомирській облдержадміністрації назвали прізвища спортсменів, які представлятимуть область на Олімпіаді-2016, а чемпіонка Європи з триатлону, житомирянка Юлія Єлістратова вказала владі на відсутність в Житомирі басейну для тренувань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі