Влада

На сесії Житомирської міської ради збираються затвердити концепцію індустріального парку «SMOKOVKA»

9 June 2016, 17:22

На сесії Житомирської міської ради депутати збираються затвердити концепцію та створення індустріального парку «SMOKOVKA».

Проект рішення сесії міської ради «Про затвердження концепції та створення індустріального парку «SMOKOVKA» опублікований на сайті Житомирської мерії 9 червня 2016 року.

«З метою забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності території, створення нових робочих місць, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури міста Житомир, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статті 17 Закону України «Про індустріальні парки», міська рада вирішила:

1. Затвердити Концепцію індустріального парку «SMOKOVKA» згідно з додатком.

2. Створити індустріальний парк «SMOKOVKA» терміном на 40 років.

3. Департаменту економічного розвитку міської ради підготувати та подати пакет документів для включення індустріального парку «SMOKOVKA» до Реєстру індустріальних парків уповноваженому державному органу», – йдеться у повідомленні.

У додатку до проекту рішення вказано, що основна мета створення індустріального парку у м. Житомир полягає в залученні інвестицій, необхідних для розвитку міста. Досягнення визначеної мети дозволить підвищити конкурентоспроможність Житомира та прилеглих до нього територій на ринку інвестицій, що у свою чергу сприятиме створенню нових робочих місць, впровадженню новітніх технологій у промисловому виробництві та, як результат, посиленому й водночас сталому просторовому і економічному розвитку території. Функціонування індустріального парку у місті дозволить збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів, оскільки забезпечуватиме розгортання конкурентних промислових виробництв, а також зайнятість працездатного населення.

Як повідомляв Житомир.info, 28 грудня 2015 року депутати проголосували за дозвіл на розробку детального плану території для розміщення індустріального парку по Київському шосе.

У грудні 2014 року перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин висловив думку, що житомирські депутати-бізнесмени не голосують за індустріальний парк, тому що бояться конкуренції.

У вересні 2014 році Сергій Сухомлин розповідав про те, що індустріальний парк в Житомирі планували створити на більш ніж 100 гектарах землі в районі аеропорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі