Влада

Ректора житомирського університету включили до складу Акредитаційної комісії, яку очолює Лілія Гриневич

14 June 2016, 09:55

Уряд затвердив склад Акредитаційної комісії, яка забезпечує додержання вимог до ліцензування, атестації та акредитації вищих, професійно-технічних навчальних закладів і закладів післядипломної освіти.

Відповідну постанову прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 8 червня 2016 року.

«Уряд затвердив склад Акредитаційної комісії. Очолила Комісію Міністр освіти і науки Лілія Гриневич. До її складу увійшли ректори національних університетів, представники міністерств тощо. Необхідність даного рішення зумовлена підвищенням вимог до якості роботи Акредитаційної комісії. Прийняття постанови створює для обдарованої молоді більш сприятливі умови здобуття вищої освіти та забезпечить ефективне прийняття рішень щодо акредитації спеціальностей, за якими вищі навчальні заклади здійснюють освітню діяльність», - йдеться у поясненні, опублікованому на Урядовому порталі.

До складу комісії включили ректора Житомирського національного агроекологічного університету Олега Скидана.

Попередній склад Акредитаційної комісії був затверджений прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком 30 квітня 2014 року: комісію очолював міністр освіти і науки Сергій Квіт, представників Житомирської у області у складі комісії не було.

Положення про Акредитаційну комісію затверджено постановою КМУ від 29.08.2003 «Про ліцензування освітніх послуг».

«Основними завданнями Акредитаційної комісії є: формування і забезпечення разом з міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади, які мають у підпорядкуванні навчальні заклади, додержання ними вимог до вищої та професійно-технічної освіти; участь в організації ліцензування, атестації та акредитації навчальних закладів, професій та напрямів (спеціальностей) підготовки фахівців; розгляд і прийняття рішень з питань ліцензування, атестації та акредитації навчальних закладів відповідно до законодавства; подання МОН пропозицій щодо внесення змін до актів законодавства з питань ліцензування, атестації та акредитації навчальних закладів;участь у розробленні нормативів матеріально-технічного, навчально-методичного, інформаційного та кадрового забезпечення навчальних закладів, внесення МОН пропозицій щодо їх зміни», - зазначається у документі.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня у Житомирському національному агроекологічному університеті проходив  тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати».  за участі дружини президента Марини Порошенко та міністра освіти й науки Лілії Гриневич.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі