Влада

Скандалом та погрозами завершилося засідання Житомирського виконкому про будівництво на вул. 1 Травня

17 June 2016, 10:57

Скандалом та погрозами завершилося позачергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 17 червня.

На порядку денному розглядалося одне питання, яке озвучив директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

«Вашому розгляду пропонується проект рішення про скасування містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки № 49/13 від 9 липня 2013 року. Суть справи полягає в тому, що ТОВ «Артбудінвест Полісся» з 2007 року орендувало земельну ділянку за адресою 1 Травня, 63а. По закінченню договору оренди міською радою не було продовжено, у зв’язку з чим розпочалися судові спори, і останнім рішенням вищого Господарського суду фактично підтверджено їх право на оренду даної земельної ділянки. Враховуючи численні скарги мешканців прилеглих будинків, і у зв’язку з тим, що відбувається процес надання їм іншої земельної ділянки, пропоную скасувати містобудівні умови», – сказав Євгеній Черниш.

Житомирській міський голова запропонував присутнім заслухати жителів вулиці 1 Травня.

«Боремося ми за цю ділянку з 2007 року. За цей час відбулося більше 70 судових засідань. Справи розглядалися в 10 судах. До 2014 року скасовані були всі договори оренди, дозволи, декларації на будівництво. Після цього ТОВ «Архбудінвест-Полісся» звернулося до суду першої інстанції, нашого Господарського, і з цього часу почалися непорозуміння. На протязі цієї боротьби ми боролися і з порушенням державних норм, з фальсифікаціями, брехнею, що привела до такої великої кількості засідань. Справа в тому, що фактично договір оренди закінчився у Товариства у 2012 році. Після 2012 року договір не подовжувався і не поновлювався, і підстав не було. Ви всі знаєте, що подовження договору оренди здійснюється тільки після вирішення сесії міськради. Засідання не було, це ми доказували у всіх судах, але суд це до уваги не взяв. При паралельно розміщених будинках відстань повинна бути 35 метрів, у нас відстань ледве ми натягуємо 20 метрів. З 2007 року ми не маємо жодного дитмайданчика, у нас діти гуляються на проїжджій частині. І враховуючи те, що будинок наш в аварійному стані, про це ми говоримо на кожному засіданні, тому що прийде час, і прийдеться рятувати всіх мешканців. Будинок наш розміщений на плавунах, і будівництво там заборонено, це висновок «Укрголовдержекспертизи» з 1991 року. Його до уваги тодішня міськрада не взяла. Пропозиції тоді були знайти інше місце для будівництва, і тоді призупинено воно було. І тепер для екс-депутата Ткаченка нічого не існує, він вміє улагоджувати питання в судах. На останньому суді він сидів, як на виставі, його нічого не питали. Ми просимо звернути увагу на те, що ми вистраждали більш ніж достатньо за 8 років. Просимо звернути увагу на те, що порушені закони, права, і ми просимо підтримати нас у вирішенні цієї проблеми», – розповіла Людмила Полякова.

Член виконавчого комітету Олександр Таргонський запропонував заслухати представника забудовника.

«Зачем слушать другую сторону, правильно, выполнены все проектные работы, высновок экспертизы положительный. Скажите, как вы незаконно имеете право скасовать местобудивные умовы, расскажите мне, пожалуйста. Я судиться с вами не буду, мы просто сейчас соберёмся, придём и вынесем всех здесь нахрен. Почему вы не приглашаете? Власти когда-то приходит конец», – сказав представник забудовника.

Мер Житомира Сергій Сухомлин наголосив на тому, що фірмі буде надана інша земельна ділянка.

«Мы же договорились, что даем вам другой земельный участок», – повідомив міський голова.

«А чего вы не даете, чего вы играете в игры? Почему вы не пригласили меня на выконком? Почему вы на письма не отвечаете мои по три, по четыре месяца. А вы успокойтесь, а то будет тоже, как во Львове. Вы тянете до 17-го года игру, а потом подфутболить. Сергей Иванович, есть по жизни бумеранг, придёт он к вам раньше, чем вы думаете. Я написал письмо, где четко вы выделяете землю с кадастровым номером с адресом, и я переношу забор. Но вы начинаете играть в скасования те, которые незаконны», – сказав представник забудовника.

Після 10-хвилинного скандалу на позачерговому засіданні виконкому присутні 12 голосами «за» підтримали проект рішення «Про скасування містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки № 49/13 від 09.07.2013 р. «Будівництво блок-секції багатоповерхового житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями на орендованій земельній ділянці по вул. 1 Травня, 63а».

Як повідомляв Житомир.info, зранку, 17 червня, житомирський виконком прийняв рішення щодо будівництва багатоповерхівки на вул. 1 Травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі