Влада

Житомирський виконком прийняв рішення щодо будівництва багатоповерхівки на вул. 1 Травня

17 June 2016, 09:39

Жителі будинків по вул. 1 Травня, 63а в Житомирі 17 червня прийшли на позачергове засідання виконавчого комітету міськради з тим, аби вкотре висловитися проти забудови.

Цього дня тут розглядалося питання «Про скасування містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки № 49/13 від 09.07.2013 р. «Будівництво блок-секції багатоповерхового житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями на орендованій земельній ділянці по вул. 1 Травня, 63а», виданих управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради товариству з обмеженою відповідальністю «Архбудінвест-Полісся».

Директор юридичного департаменту  Житомирської міської ради Євгеній Черниш нагадав, що договір на оренду земельної ділянки товариству не був продовжений.

«Суть справи полягає в тому, що «Архбудінвест-Полісся» орендувало цю ділянку, і договір не був продовжений. Почалися судові засідання. Їм пропонується надати іншу ділянку і скасувати це рішення», - сказав він.

Житомирянка Людмила Полякова висловилася від імені сусідів забудови.

«Ми боремося ми за цю ділянку з 2007 року. Справи розглядалися в десятьох судах. Були скасовані всі договори. Після цього «Архбудінвест-Полісся» звернулося до господарського суду. Ми боролися проти фальсифікації і багатьох інших речей. Подовження договору завершилося десь у 2012 році. При паралельно розміщених будинках відстань має 35 м, у нас же вона зараз ледве 20 м. Ми не маємо жодного дитячого майданчика. Наші прилеглі будинки в аварійному стані, це ми говоримо на кожному засіданні. Наш будинок знаходиться на плавунах, і там будуватися не можна. Для екс-депутата Ткаченка нічого не можливого не існує. На засіданні він сидів як на виставі. Ми дуже просимо. Ми вистраждали вже не один рік, нам дуже важко. Порушені наші права, і ми просимо підтримати у вирішенні проблеми», - сказала Людмила Полякова.

Представники сторони забудовника висловили свою позицію.

«Це незаконне рішення. Ви не даєте інше місце (для будівництва). Ви знову починаєте грати незаконно», - сказав представник забудовника.

У результаті члени виконкому 12-ма голосами «за» проголосували за скасування містобудівних умов і обмежень ділянки на вул. 1 Травня, 63а, простіше кажучи - за припинення будівництва.

Мер Житомира Сергій Сухомлин додав, що питання про надання товариству іншої ділянки для будівництва розглядалася на декількох депутатських комісіях.

Як повідомляв Житомир.info, 17 червня в Житомирі скликали позачерговий виконком, щоб розглянути питання скандального будівництва на вул. 1 Травня. У жовтні 2013 року люди зламали зелений паркан, протестуючи проти майбутнього будівництва. Наприкінці 2015 року з’явився проект рішення виконавчого комітету «Про демонтаж паркану по вул. 1 Травня, 63-А у м. Житомирі». У лютому 2016 року забудовнику пропонували іншу ділянку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі