Влада

Влада Житомира знайшла спосіб узаконити Український дім – перейменують комунальне підприємство

21 June 2016, 18:12

Влада Житомирі хоче перейменувати комунальне підприємство «Обрядове» в «Дім української культури».

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті міської ради 21 червня.

«Відповідно до ст.ст. 57, 78 Господарського кодексу України, ст.ст. 88, 89, 90 Цивільного кодексу України, керуючись пунктом 30 частини 1 статті 26, частиною 1 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила перейменувати комунальне підприємство «Обрядове» Житомирської міської ради в комунальне підприємство «Дім української культури» Житомирської міської ради. Затвердити Статут комунального підприємства «Дім української культури» Житомирської міської ради в новій редакції згідно з додатком. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря міської ради Чиж Н.М.», - йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, на сесії міської ради 19 травня голова гуманітарної комісії Наталія Леонченко обіцяла контролювати всі дії, пов’язані з Українським домом і натякала на його «нелегетимність».

Як повідомляв Житомир.info, 21 квітня 2016 року в колишньому маєтку Філіпова, більш відомому як старе приміщення РАГСу, урочисто відкрили «Дім української культури». Про перереєстрацію КП «Обрядове» в КП «Український дім» мер Житомира Сергій Сухомлин говорив ще у січні цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі