Влада

Громадська рада при міському голові Житомира вже провела установче засідання і буде визначати членів виконкому

13 July 2016, 13:03

У складі Громадської ради при міському голові вже є 15 людей і відбулося перше установче засідання.

Про це в коментарі Житомир.info 13 липня повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Вже було перше засідання Громадської ради, список членів згодом опублікуємо. Туди входить 15 людей, але ми її ще будемо доукомплектовувати – на наступному засідання додамо ще 5-6 людей. По кожному члену Громадської ради ми дамо детальну інформацію – що це за людина. Вже можу назвати кілька прізвищ: Скидан, Мельничук, отець Богдан, Гузун, Виноградський, Артьомов, Євдокимов», - сказав Сухомлин.

Мер розповів, що новостворена громадська рада буде пропонувати кандидатів у члени міськвиконкому.

«Рада на наступному засіданні буде розглядати членів виконкому. Вони встигнуть до розгляду цього питання на сесії міської ради, бо буде як мінімум два пленарних засіданні – 21 липня і, орієнтовно, 28 липня. Це питання стоїть у нас наприкінці порядку денного. Я можу зараз сказати, що до складу міськвиконкому точно буду пропонувати начальника Житомирського відділу поліції Сороку, від АТОшників – Сергія Артьомова, буду пропонувати в члени виконкому Нелю Ковалюк. Поки можу назвати лише ці три кандидатури, які буду вносити», - повідомив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на початку лютого мер ініціював створення Громадської рада при Житомирському міському голові – постійно діючий колегіальний виборчий консультативно-дорадчий орган для забезпечення участі громадян у вирішенні питань місцевого значення, здійснення громадського контролю за діяльністю виконавчих органів міської ради, налагодження ефективної взаємодії цих органів з громадськістю, врахування громадської думки під час здійснення виконавчим комітетом Житомирської міської ради функцій і повноважень місцевого самоврядування. За 10 днів надійшло 130 заявок від бажаючих стати членами Громадської ради, Сергій Сухомлин говорив, що кандидатури буде одбирати особисто і рада складатиметься з 35 людей.

Як повідомляв Житомир.info, на черговій сесії Житомирської міської ради збираються заповнити сім вакантних посад у складі виконкому – проект рішення без зазначення прізвищ був опублікований на сайті міськради 14 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі