Влада

Начальник управління освіти проїхався по житомирським ВУЗам, щоб перевірити, як іде процес подачі документів

14 July 2016, 17:45

14 липня начальник управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації Вадим Калінін разом із керівництвом університетів перевірив хід подачі документів абітурієнтами до вищих навчальних закладів міста Житомира.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«У трьох університетах, а саме у Житомирському державному університеті ім. І. Франка, Житомирському національному агроекологічному університеті та у Житомирському державному технологічному університеті, процес подання заяв, який розпочався 11 липня, проходить стабільно. Єдина проблема, яка виникає, це підвисання розробленого Міністерством освіти і науки сайту через велику кількість вступників», - зазначає прес-служба.

 «Часу ще достатньо, система нова, тому не витримує такого навантаження. Будемо сподіватися, що вже завтра вона працюватиме на тому рівні, як має бути», – сказав Вадим Калінін.

Сайт ОДА інфомує, що в кожному університеті є інформаційно-роз’яснювальні стенди, де вказані правила прийому до закладу, спеціальності, напрями підготовки та номери «гарячих ліній». Крім цього, до вступної кампанії залучені працівники університетів, які допомагають абітурієнтам розібратися із електронною системою «Єдина державна електронна база з питань освіти».

Станом на 14 липня до ЖДУ ім. Франка від цьогорічних випускників надійшло 947 заяв про вступ, до ЖНАЕУ – 864, а до ЖДТУ – 753. Подача документів триватиме до 18 години 27 липня. 

«Станом на 9 годину ранку 14 липня в Україні на вступ у вищі навчальні заклади зареєстровано 362 тисяч 903 заяв від 137 тисяч 762 абітурієнтів», - інформує ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, у перший день вступної кампанії житомирським абітурієнтам не вдалося подати документи – «лягла» електронна база. Днями Міністерство освіти попередило абітурієнтів про технічні роботи в системі електронної подачі заяв на вступ до ВНЗ.  З 1 липня у МОН відкрилася «гаряча лінія» з питань вступу. Серед 200 кращих українських вузів-2016 Житомирський державний технологічний університет зайняв 120-у сходинку, Житомирський державний університет імені Івана Франка – 125-у, і Житомирський національний агроекологічний університет – 148-у.

Фото - ЖОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі