Влада

Головний освітянин Житомирської області розповів про спрощену програму для початкових класів й тарифікацію вчителів

22 July 2016, 13:23

Обговорення концепції нової української початкової школи, до якої долучилися також освітяни Житомирської області, добігає кінця.

Про це Житомир.info 22 липня розповів начальник управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації Вадим Калінін, який 21 липня взяв участь в нараді у Міністерстві освіти і науки України.

«Ми доробляємо концепцію нової української початкової школи, щоб вона була зрозуміла. Вона набагато полегшує навчання. Вона більш сучасна і більш розвантажує дитину», - сказав він.

Також Вадим Калінін розповів про те, що рекомендації МОН по регіональному замовленню профтехосвіти вже підписані заступником міністра освіти і знаходяться в Кабміні.

«Також спілкувалися по опорним школам. Типові штатні нормативи, по яким ми повинні будемо з 1 вересня тарифікувати вчителів і персонал виплачувати їм заробітну плату, вже теж на кінцевій стадії розробки і будуть подані на затвердження до Мінфіну. Питання тарифікації вчителів, які будуть навчати дітей в опорних школах та їх філіях, вже підходять до свого завершення. Ми  обговорювали не розмір окладів, а технічні аспекти», - сказав головний освітянин.

За інформацією Вадима Калініна, на нараді також обговорили питання закупівлі шкільних автобусів.

«У Житомирській області вже оголошений тендер. Буде закуплено 27 автобусів згідно з заявками районів, які виявили бажання брати участь в державній програмі співфінансування: 70% державних коштів і 30% коштів районного бюджету», - повідомив Калінін.

Нагадаємо, нещодавно на онлайн-платформі Міносвіти для обговорення, до якого пропонували долучитися житомирянам, внесли зміни до 14 програм для початкової школи. Зокрема, з математики виключили зазубрювання, українська мова позбулась застарілих слів, а літературне читання більше не оцінюватиметься за швидкістю прочитаних знаків.

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня 2-16 року Валим Калінін проїхався по житомирським ВУЗам, щоб перевірити, як іде процес подачі документів.

Фото з сайту Міністерства освіти і науки України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі