Влада

Житомирська міська рада збирається затвердити граничні суми на придбання автомобілів для мера та заступників

3 August 2016, 13:52

Житомирська міська рада збирається затвердити граничні суми на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп'ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті міської ради 3 серпня.

«Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та на виконання пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 04.02.16 № 102 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2001 року № 332  міська рада вирішила затвердити граничні суми витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп'ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів органами місцевого самоврядування, комунальними установами та організаціями, які утримуються за рахунок міського бюджету. Рекомендувати органам державної казначейської служби у Житомирській області під час оплати рахунків на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп'ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів дотримуватися граничних сум витрат, затверджених цим рішенням», - йдеться у проекті.

У додатку до проекту рішення зазначається, що автомобіль для мера Житомира можна придбати не дорожче ніж за 400 тис.грн, для заступників голови та керівників комунальних установ і організацій – до 250 тис.грн.

Збираються також установити, що бюджетні установи, які утримуються за рахунок коштів міського бюджету, здійснюють витрати на придбання легкових автомобілів (крім легкових автомобілів спеціального призначення), придбання і утримання мобільних телефонів  за наявності бюджетних асигнувань на зазначені цілі у їх кошторисах та відсутності простроченої кредиторської заборгованості на останню звітну дату як за загальним, так і за спеціальним фондами бюджету. Крім того, комунальні установи та організації, які утримуються за рахунок міського бюджету, укладають договори оренди легкових автомобілів, вартість яких не перевищує граничних сум витрат, затверджених рішенням.

Нагадаємо, кілька років тому КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» для директора підприємства Юрія Самборського орендувало автомобіль Toyota Prado у самого ж Самборського. А в 2011 році був скандал з купівлею автомобіля для мера Житомира Володимира Дебоя, в результаті міська прокуратура опротестувала рішення міськради про виділення 600 тис. грн на придбання автомобіля для мера. 

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська облрада на сесії 19 травня цього року затвердила граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп'ютерів, зокрема: автомобіль для голови обласної ради можна придбати не дорожче ніж за 300 тис.грн, для заступників голови та керівників комунальних установ і організацій – до 60 тис.грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі