Суспільство

Житомирським мисливцям на замітку: з 6 серпня розпочинається сезон полювання на пернатих

5 August 2016, 17:01

У Житомирській області 6 серпня о 16.00 розпочнеться сезон полювання на пернату дичину.

Про це повідомляє сайт Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

"На території Житомирської області з 6 серпня о 16.00 по 30 жовтня 2016 року триватиме сезон полювання на пернату дичину. Дозволяється полювання на:

-       качок (крім гоголя, черні білоокої, черні червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крехів (крохалів), черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарки білощокої та червоноволої), лиску, норця великого, куликів (крім кулика – сороки, баранця великого (дупеля), ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), гусок (сіру, білолобу велику, гуменника), голубів (крім голуба – синяка), вальдшнепа та перепела. Днями полювання є субота та неділя", - нагадують екологи.

Згідно ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливці мають право полювати з наступними документами:

-         посвідчення мисливця;                   

-         щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень права полювання з відміткою про сплату державного мита;

-         дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл);

-         відповідний дозвіл на право користування вогнепальною  мисливською зброєю у разі її використання;

-         паспорт на собак мисливських порід.

«Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, а також транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль. Державна екологічна інспекція у Житомирській області наголошує, що особи, виявленні під час незаконного полювання, відповідатимуть згідно чинного законодавства України. За порушення правил полювання та термінів полювання особи притягуватимуться до адміністративної відповідальності за ст. 85 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб від тридцяти до дев’яносто неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Інспекторами державної екологічної інспекції у Житомирській області спільно з громадськими інспекторами будуть здійснені рейди по виявленню браконьєрів по всій території Житомирської області», - інформує Держекоінспекція.

У разі виявлення фактів браконьєрства прохання телефонувати на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області за номером 46-49-54.

Як повідомляв Житомир.info,  у 2015 році сезон полювання на пернату дичину тривав з 8 серпня по 1 листопада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі