Влада

Громадські активісти звинувачують члена житомирського виконкому Світлану Півоварову у лобіюванні бізнес-інтересів

6 September 2016, 17:47

«Член виконкому не повинен лобіювати власні бізнес інтереси», «Півоварова, геть з виконкому» – такого змісту плакати, громадські активісти розмістили на трибунах сесійної зали 6 вересня, вимагаючи від депутатів міської ради прийняти рішення про виключення Cвітлани Півоварової зі складу членів виконкому.

«Дуже багато фактів з приводу діяльності Світлани Півоварової за 20 років тут. Підвищення цін на будівництво, відкати, спроба приватизації всього ЖЕКівського фонду. Про це можна багато говорити, але я певен, що настане день, коли правоохоронні органи дадуть цьому оцінку. В якості члена виконкому Світлана Півоварова лобіює виключно свої бізнес-інтереси, вона продовжує це робити. Зокрема, рішення про вивезення сміття, яке вона внесла з голоса, абсолютно маніпулятивне, лобійське рішення, яке прийняте виконавчим комітетом і було скасоване», - зазначив громадський активіст Владислав Пучич.

На захист колеги виступила депутат міської ради Наталія Леонченко, що викликало бурхливі обговорення у сесійній залі.

«На обслуговуванні у приватному підприємстві знаходиться 157 житлових будинків. Зараз триває підготовка до опалювального сезону. Так от, підключено до мереж центрального опалення уже, станом на 1 вересня, 124 будинки. Це є рекорд підготовки до опалювального сезону серед всіх інших підприємств, які надають подібні послуги. Підприємство є переможцем конкурсу з прибирання місць загального користування. Тобто, так званих нічійних територій», - розповідає депутат Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

«Якщо Світлана Іванівна - успішний підприємець, давайте номінувати її у номінації «Кращий підприємець року», вішати їй медаль чи нагороду на груди, і це буде справедливо. А ми сьогодні говоримо про члена виконавчого комітету і про можливе його виключення», - сказав депутат Житомирської міської ради Олександр Величко.

«Я закликаю вас зараз підтримати і виключити Світлану Півоварову з виконкому», - закликав депутатів громадський активіст Владислав Пучич.

Депутати проголосували, але голосів не вистачило, щоб виключити Світлану Півоварову зі складу виконавчого комітету: рішення «за»  підтримали 13 депутатів із 37 присутніх.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі