Влада

Школярі Житомирської області забезпечені «проблемними» підручниками на 70%, - МОН

12 September 2016, 17:17

Станом на 9 вересня рівень забезпечення учнів 4-х та 7-х класів підручниками за новою програмою становить відповідно 71 та 70,9%.

Таблиця з даними про забезпечення книжками четверто- та семикласників 12 вересня розміщена на сайті Міністерства освіти й науки України.

Стан доставки підручників для учнів 8 класів області – 89,7%.

«Друк підручників для восьмих класів, який було здійснено за кошти державного бюджету, повністю завершено. Вже 87,1 % підручників доставлено до департаментів/управлінь освіти і науки обласних держадміністрацій, які мають надати книжки школам. Загалом було надруковано 120 % примірників підручників від реальної потреби. Із 20 % формуватимуться спеціальні резервні фонди, з яких можна буде добрати підручники у разі потреби. Наприклад, якщо наступного року кількість восьмикласників у певній школі збільшиться», - пояснюють на сайті МОН.

У переліку областей, в які майже повністю доставили підручники для 8 класів - Сумська (92,8 %), Херсонська (91,2 %), Чернігівська (91,2 %), Харківська (90,7 %) та Чернівецька (90,2 %).

«У випадку, якщо у вашій школі досі немає підручників для 8 класу, варто звертатися до департаменту/управління освіти і науки вашої обласної держадміністрації – можливо, вони ще не встигли передати підручники школі», - інформує сайт.

Стосовно підручників для учнів 4 та 7 класів, то в міністерстві зазначають, що повністю підручниками дітей свого регіону забезпечила лише Вінницька область.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2016 року міста та райони Житомирської області почали закуповувати нові підручники для 4-7-х класів. 7 вересня рівень забезпечення "проблемними" підручниками житомирських школярів складав усього 50%.

Скріни з таблиці на сайті Міносвіти

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі