Місто

Стали відомі результати першого кулінарного чемпіонату, який відбувся у Житомирі

18 September 2016, 09:44

За результатами першого обласного чемпіонату з кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 1.0», кухарі та офіціанти Житомирщини вибороли 49 медалей і три кубки мера та губернатора.

Про це у коментарі Житомир.info розповів заступник голови Житомирського міського осередку Асоціації кулінарів України, керівник творчого об`єднання «Шеф-груп» міста Житомир, організатор проекту «Battle Chefs 1.0» Віктор Фіалковський.

«У конкурсі взяв участь 51 учасник. Серед них – учнівська молодь, студенти та професіонали. Система профтехосвіти була представлена одинадцятьма закладами, були також учасники з Житомирського кооперативного коледжу бізнесу і права, а також із п’яти закладів ресторанного господарства. Всі вони змагалися в 17-ти номінаціях. Від навчальних закладів був 41 учасник, вони здобули 31 медаль (8 золотих, 11 срібних і 12 бронзових). Професіонали здобули 18 нагород, з них – 10 золотих і по чотири срібних і бронзових медалей. Окрім того, були вручені куби голови Житомирської міської ради та голови Житомирської облдержадміністрації. Так, кубок міського голови у номінації «Кращий шеф-кухар юніор» отримав Геннадій Сілко. Ще один кубом міського голови отримав кращий суші-майстер Степан Романчук. А кубок голови Житомирської ОДА та перемогу в номінації «Кращий шеф-кухар профі» здобув Віктор Бєляк,» – розповів Віктор Фіалковський.

Підбиття підсумків чемпіонату «Battle Chefs 1.0» і нагородження переможців відбулися 17 вересня у розважальному комплексі «Каньон».

Як повідомляв Житомир.info, перший обласний чемпіонат з кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 1.0» відбувався протягом 16-17 вересня у центрі оптової торгівлі «МЕТРО». Організували його передусім для того, щоб поліпшити кулінарний рівень міста Житомира. Стартував захід вранці 16 вересня, а вже о 13:00 того ж дня відбулося його офіційне відкриття за участю президента Асоціації кулінарів України Михайла Пересічного. Крім конкурсної програми чемпіонату, протягом дня також відбувалися різні майстер-класи, під час одного з яких дітей учасників АТО навчали готувати італійські брускети.

Фото зі сторінки Віктора Фіалковського у Facebook.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі