Влада

Житомирська облрада відмовилась передати ДЮСШ «Полісся» автобус, який юним футболістам купили в 2012 році

19 September 2016, 17:33

Житомирська обласна рада забрала у ДЮСШ з футболу «Полісся» автобус, який дітям декілька років тому подарувало керівництво області. Нагадаймо, що у 2012 році тоді ще губернатор Сергій Рижук та голова облради Йосип Запаловський урочисто передали житомирській дитячо-юнацькій спортивній школі з футболу "Полісся" пасажирський автобус, який для дітей  придбали за 850 тис. грн з обласного бюджету.

Рижук та Запаловський 5 червня 2012 року під час святкування 100-річчя житомирського футболу передають автобус ДЮСШ "Полісся"

Влітку 2016 року обласна рада передала всю матеріально-технічну базу ДЮСШ «Полісся» (стадіон та адмінприміщення) на баланс міста. До кінця року сама школа має стати міською установою. Але автобус депутати віддавати не захотіли і зарання передали його СДЮШОР з легкої атлетики. А от юні футболісти лишилися без власного транспорту.

Днями стартував новий сезон першості дитячо-юнацької футбольної ліги України, де грають дві команди ДЮСШ "Полісся". На дітей чекає напружений змагальний графік і постійні виїзди на матчі. Але транспорт керівництву школи і батькам доведеться шукати на стороні за чималі гроші, адже робоча групи з питань оренди майна Житомирської обласної ради відмовила школі в оренді автобуса.

«Повідомляємо, що на засіданні робочої групи з питань оренди майна Житомирської обласної ради були розглянуті Ваші звернення та прийняті наступні рішення: відмовити Житомирській дитячо-юнацькій спортивній школі з футболу «Полісся» Житомирської обласної ради у передачі в оренду індивідуально визначеного рухомого майна (автобус YUTONGZК 6129 Н (державний номерний знак АМ 2300 ВІ), що перебуває на балансі Житомирської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики Житомирської обласної ради», - йдеться в офіційному листі агенції з питань регіонального розвитку.

І батьки і директор ДЮСШ з футболу «Полісся» Юрій Романов обурений таким рішенням комісії - в свій час інші комунальні установи області без проблем брали автобус в оренду у ДЮСШ. Жодних проблем не виникало.

Непорозумінням вважає таку ситуацію депутат обласної ради і член зазначеної робочої групи Раїса Гула. За її словами комісія дійсно вирішила залишити автобус на балансі СДЮШОР з легкої атлетики і не передавати його у назад футболістам. Але школа може так само користуватися транспортним засобом за умови, якщо заправлятиме його за власний рахунок. Для цього потрібно лише звернутися з листом в управління сім'ї, молоді та спорту ОДА або в СДЮШОР з легкої атлетики. З футболістів не мають брати гроші ще й за оренду. Але у випадку, якщо це станеться, вони можуть повторно звернутися до комісії і там це питання владнають.

Автобус с новим написом (фото з архіву редакції)

Спортивний Житомир

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі