Події

У Києві затримали чоловіка, який під час конфлікту між банком і агрофірмою, вбив 20-річного жителя Житомирського району

22 September 2016, 11:00

У Києві 21 вересня затримали чоловіка, який у 2015 році  в результаті сутичок між представниками банку і приватної фірми в с. Паволоч Попільнянського району Житомирської області вбив 20-річного хлопця.

Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«33-річного жителя Хмельницької області оперативники Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини затримали 21 вересня у столиці. Чоловіка обґрунтовано підозрюють у вчиненні умисного вбивства 20-річного жителя Житомирського району. Подія трапилася близько півтора роки тому під час сутички між представниками банку та приватного аграрного господарства у с. Паволочі Попільнянському районі через спробу вивозу товариством частини зернових. Унаслідок конфлікту було смертельно поранено у серце жителя селища Новогуйвинського, який представляв фінансову установу. На місці події правоохоронці вилучили низку речових доказів, у тому числі гільзи від травматичної зброї. Аби встановити особу, яка здійснила фатальний постріл, поліцейські провели кропітку роботу. Було опитано значну кількість людей, проведено низку необхідних експертиз, слідчо-розшукові заходи не припинялись з часу конфлікту. На проміжному етапі досудового розслідування вдалося ідентифікувати підозрюваного учасника масового конфлікту», – йдеться в повідомленні.

Під час затримання чоловік намагався втекти.

«Однак чоловік тривалий час переховувався від слідства. Утім, 21 вересня оперативники карного розшуку затримали його у м. Києві. Під час затримання молодик намагався втекти й чинив опір поліцейським. Його доставлено до м. Житомира та ініційовано перед судом обрання міри запобіжного заходу – взяття під варту», – зазначив начальник ГУ Нацполіції у Житомирській області  В'ячеслав Печененко.

Нині досудове розслідування проводиться за ч.2 ст.115 (Умисне вбивство)  Кримінального кодексу України. За чинним законодавством затриманому загрожує від 10 по 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, в с. Паволоч Попільнянського району 7 березня в результаті сутички між представниками банку і приватної фірми отримав смертельну травму 20-річний житель Житомирського району. В цей же день ввечері губернатор Сергій Машковський выїхав на місце події та провів оперативну нараду. Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (Навмисне вбивство), ч.2 ст. 121 (Навмисне  тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого), ч.4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Банк ПУМБ висловив співчуття у зв’язку з загибеллю у Житомирській області співробітника охоронної фірми.Батальйон оборони краю «Полісся» у соцмережі розповів подробиці конфлікту в селі Паволоч. З конфліктом розбирались і в Житомирській ОДА.

Фото та відео з сайту ГУ Нацполіції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі