Місто

Для фестивалю «Полісся DAY» житомирські студенти приготували марокканський кускус та японські тістечка. Фоторепортаж

27 September 2016, 17:57

На фестивалі «Полісся DAY», який відбувся 27 вересня, студенти Житомирського торговельно-економічного коледжу відкрили сім локацій зі стравами національних кухонь Італії, Франції, Грузії, Марокко, Туніса, Японії та України.

Про це Житомир.info у коментарі розповіла завідувач відділенням ресторанно-туристичного бізнесу коледжу, співорганізатор заходу Анна Лех-Ємець.

«Цей фестиваль відбувався вже втретє. Його ініціаторами виступили студенти нашого відділення, продумавши його ідею. Щороку ми втілюємо на цьому святі все нові ідеї. Так, перший рік презентували страви, які характерні для усіх районів Житомирщини. Цього разу, зважаючи на відкриття нової спеціальності «Технологія страв національних і фірмових кухонь», ми представили гастрономічні особливості Італії, Франції, Грузії, Марокко, Туніса, Японії і, звичайно ж, України. Наприклад, із характерних страв для Італії були представлені паста і соус «Песто», а для Японії – суші, а також ягідні тістечка «Моті», особливість яких у тому, що тісто для них не випікаються. У французькій кухні – різні види фонданів, кейків, круасанів. Україну презентували гарна страва, подана у гарбузі, та різні види м’ясних страв, які є традиційними на Різдво. Туніс і Марокко ми поєднали в одну зону – там був їх фірмовий кускус. Кавказьку кухню була представлена у грузинських стравах – шашлик, люля-кебаб. Залежно від цього відповідно були й засерверовані столи», – пояснила Анна Лех-Ємець.

Фестиваль поєднав у собі три складові: гастрономію, туризм і обслуговування. Тому зовнішній вигляд офіціантів, які обслуговували столики кожної з країни, теж відповідав загальній концепції: молоді люди були одягнені в національний одяг. Крім того, локації доповнювали відповідна атрибутика, за якою можна було легко впізнати ту чи іншу державу, а також карти з туристичними маршрутами.

Разом із тим під час заходу відбувалися майстер-клас із карвінгу, безпрограшна лотерея, а всі охочі могли ще й отримати безкоштовну юридичну консультацію.

Майстер-клас із карвінгу (мистецтво художнього різання по овочах і фруктах).

Завідувач відділенням ресторанно-туристичного бізнесу Житомирського торговельно-економічного коледжу Анна Лех-Ємець

Диреткор Житомирського торговельно-економічного коледжу Григорій Губарєв.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк.


Фото Анни Максимової

Як повідомляв Житомир.info, протягом 16-17 вересня у Житомирі відбувався перший обласний чемпіонат з кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 1.0». За його результатами, кухарі та офіціанти Житомирщини вибороли 49 медалей і три кубки мера та губернатора.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі