Влада

«Укрзалізниця» планувала скасувати приміські поїзди, у Житомирській області - домовилися

28 September 2016, 12:40

ПАТ «Укрзалізниця» не відмінятиме приміські поїзди з 1 жовтня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

«Таке рішення прийнято менеджментом компанії, зважаючи на велике соціальне значення приміських перевезень та розраховуючи на конструктивну співпрацю з місцевими органами влади щодо виплати ними компенсацій за перевезення пільговиків у приміському сполученні. Нагадаємо, що про можливу відміну приміських поїздів повідомлялося у зв’язку з невиконанням місцевими органами виконавчої влади вимог чинного законодавства України щодо компенсації залізничному транспорту коштів за перевезення пільгових категорій громадян. Так, за 8 місяців 2016 року заборгованість місцевих органів виконавчої влади за перевезення пільговиків у приміському сполученні склала 271,6 млн грн.

Деякі місцеві органи виконавчої влади з розумінням поставилися до потреб населення в приміських перевезеннях та в вересні 2016 року перерахували регіональним філіям ПАТ «Укрзалізниця» певні кошти за перевезення пільгових категорій громадян. Найбільше у вересні залізничники отримали від Дніпровської міської ради (1763,2 тис. грн), Тернопільської міської ради (860 тис. грн) та Запорізької міської ради (516,1 тис. грн). Певні кошти також перерахували 8 міських та районних рад Хмельницької області, 4 – Миколаївської області, по 3 – Кіровоградської, Запорізької та Полтавської областей. Лише по одній раді здійснили виплати в Луганській, Сумській, Житомирській, Чернігівській, Вінницькій, Черкаській, Дніпропетровській областях. Інші, на жаль, не відгукнулися на прохання залізничників розрахуватися за пільгові перевезення. Керівництво ПАТ «Укрзалізниця» сподівається, що договори на компенсацію з регіональними філіями ПАТ «Укрзалізниця» все-таки будуть укладені й пасажири приміського сполучення в подальшому будуть отримувати послуги з перевезення в повному обсязі.

Проте, якщо ситуація з компенсаційними виплатами не покращиться, ПАТ «Укрзалізниця» не виключає можливості відміни певних зупинок або скорочення кількості приміських поїздів, особливо в тих регіонах, керівництво яких категорично відмовляється співпрацювати з перевізником», – йдеться у повідомленні.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк розповів Житомир.info про те, що представники «Укрзалізниці» приїжджали в Житомир.

«До нас приїжджали з ПАТ «Укрзалізниця» і дійсно мова йшла про погашення заборгованості за пільгове перевезення, і про можливу відміну приміських поїздів. Проте, в Укрзалізниці також були домовленості з органами місцевого самоврядування про зменшення обсягу податку на землю», – сказав Роман Крисюк.

Як повідомляв Житомир.info, з початку 2016 року Житомирська область компенсувала Південно-Західній залізниці 211, 5 тис. грн за перевезення пільговиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі