Влада

Ігор Гундич чекає указ президента про своє призначення головою Житомирської ОДА

5 October 2016, 12:55

Т.в.о. губернатора Ігор Гундич прокоментував свою перемогу у конкурсі на посаду голови Житомирської ОДА.

Коментар був опублікований на сайті облдержадміністрації 5 жовтня після 12.00.

«Я не люблю говорити «гоп», поки не перескочив. Головною підставою офіційного призначення голови ОДА є Указ Президента України. Сьогодні ж є рішення конкурсної комісії, далі, відповідно до Закону України «Про державну службу», дається 10 днів з дня отримання письмового повідомлення на оскарження, після чого має бути погодження Кабінету Міністрів, і лише тоді видається Указ Президента про призначення на посаду. Маємо витримати всю процедуру», – зазначає т.в.о. голови облдержадміністрації.

Ігор Гундич наголосив, що готовий представити напрямки роботи і пріоритети в діяльності, але робитиме це лише після офіційного призначення та дотримання необхідних процедур.

«Нагадаємо, 4 жовтня Національне агентство України з питань державної служби оприлюднило результати конкурсу на посаду голови Житомирської обласної державної адміністрації – перемогу отримав т.в.о. голови ОДА Ігор Гундич. Таке рішення прийняла конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби за результатами тестів, розв’язання ситуативних завдань та співбесіди», - інформує прес-служба ОДА.

Другим кандидатом за результатами конкурсу визначений Олександр Шпита – виконуючий обов’язки начальника головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів у Житомирській області.

Відповідно до ст. 28 ЗУ «Про державну службу», на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби, оприлюднюється інформація про переможця конкурсу та другого за результатами конкурсу кандидата на зайняття вакантної посади.

«Служба управління персоналом державного органу, в якому проводився конкурс, надсилає кожному кандидату письмове повідомлення про результати конкурсу протягом п’яти календарних днів з дня їх оприлюднення. Скарга на рішення конкурсної комісії подається не пізніше ніж через 10 календарних днів з дня отримання письмового повідомлення про результати конкурсу», - повідомляє сайт облдержадміністрації.

Нагадаємо, один з членів конкурсної комісії поділився враженнями від спілкування з кандидатами на посаду голів Житомирської та Харківської ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, 9 вересня президент Петро Порошенко розпорядився оголосити конкурс на посаду голови Житомирської облдержадміністрації.У списку кандидатів, допущених для проходження тестування на зайняття вакантної посади голови Житомирської ОДА, було 16 прізвищ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі