Події

У Житомирській області мисливець з необережності вистрелив собі у живіт, іншого поранив «колега»

7 November 2016, 15:33

5 листопада двоє жителів Житомирської області потрапили до лікарень з вогнепальними пораненнями, спричиненими унаслідок порушення правил поводження з мисливською вогнепальною зброєю.

Про це Житомир.info 7 листопада повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Близько 18.00 до Черняхівського відділення поліції надійшло повідомлення з місцевої лікарні про госпіталізацію 31-річного жителя райцентру з вогнепальним пораненням руки. Працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що цього дня поранений разом з 51-річним товаришем вийшли на полювання. Помітивши звіра, старший із мисливців здійснив постріл зі своєї рушниці, не впевнившись у безпечності своїх дій. Унаслідок необережної поведінки його товариш отримав вогнепальне поранення правого плеча та звернувся до медиків», - повідомила поліція.

Цього ж дня близько 23.00 до Олевського відділення поліції надійшло повідомлення з міської лікарні про доставлення 50-річного жителя району з вогнепальним пораненням живота. Поліцейські з’ясували, що і цей чоловік – мисливець.

«Попередньо встановлено, що після полювання у салоні авто він випадково натиснув на спусковий гачок власної рушниці, яку не розрядив. У результаті сам собі наніс вогнепальне поранення черевної порожнини», - інформує поліція.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років. Зброю та набої поліцейські вилучили.

Як повідомляв Житомир.info, з 5 листопада на території Житомирської області дозволено полювати на хутрові види тварин, полювання на копитних розпочалося тижнем раніше. За час проведення місячника здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин до підрозділів обласної поліції передано майже сотню мисливських гладкоствольних рушниць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі