Влада

Робоча група знайшла приміщення для соціального гуртожитку на околиці Житомира

9 November 2016, 15:48

Питання створення соціального гуртожитку для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування обговорювалось в обласній раді 9 листопада на засіданні робочої групи з огляду приміщень, що перебувають на балансах об’єктів спільної власності територіальних громад.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облради.

«Після огляду декількох об’єктів, члени робочої групи зупинилися на приміщенні обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, що розташований по вул. Корабельній, 10, і який складається з кількох корпусів. Адміністративний корпус не використовується взагалі, але він не пристосований для соціального гуртожитку. Натомість у спальному корпусі, у якому доречно розмістити соціальний заклад, знаходиться українсько-італійська школа», - йдеться у повідомленні.

Члени робочої групи дійшли згоди, що було б доцільно обмінятися приміщеннями, які більш підходять як для соціального гуртожитку, так і для навчання дітей. До того ж, не проти такого обміну й керівництво школи, спонсори якої навіть готові вкласти кошти у ремонт адміністративного корпусу, але на умовах довгострокової оренди. Адже термін оренди приміщення, в якому наразі навчаються діти, добігає кінця в останні дні листопада.

За результатами засідання робочої групи, яка пройшла під керівництвом голови постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Олени Галагузи, вирішено здійснити виїзд та вже безпосередньо на місці поспілкуватися з дирекцією школи щодо такої пропозиції.

Нагадаємо, перше розпорядженням, яке 3 жовтня підписав новообраний голова облради Володимир Ширма, було про створення робочої групи з вивчення питання розміщення соціального гуртожитку.

Як повідомляв Житомир.info, 8 травня 2008 року в Житомирі відкрили перший в області соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: з Державного бюджету України в 2007 році було виділено 700 тис. грн, на функціонування гуртожитку в 2008 році в обласному бюджеті передбачалося 217,6 тис. грн.

Фото з сайту облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі