Влада

Віце-прем’єр Геннадій Зубко наказав головам ОДА на час негоди знаходитись у своїх областях

12 November 2016, 16:51

Голови ОДА мають впродовж негоди, що очікується протягом 13-14 листопада, знаходитися на території підконтрольних областей. А також мають забезпечити цілодобову діяльність оперативних штабів з протидії надзвичайним ситуаціям внаслідок очікуваної негоди.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, перший заступник Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій після засідання міжвідомчого оперативного штабу Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра України.

«Голови ОДА, де оголошено штормове попередження, мають у рамках міжрегіонального співробітництва забезпечити координацію з підрозділами Укравтодору та ДСНС. Важливо залучити достатню кількість техніки і груп рятувальників для забезпечення магістральних проїздів і можливої евакуації людей з ділянок із ускладненим проїздом», – зазначив Геннадій Зубко.

«Відповідні підрозділи мають бути готовими максимально швидко надати необхідну допомогу людям, які можуть постраждати внаслідок порушення енергопостачання чи заторів на трасах», – попередив Геннадій Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку з просуванням південного циклону на територію десять регіонів України та, зокрема, Житомирської області 13 листопада очікується суттєва зміна погодних умов: похолодання, уночі до 7 градусів морозу, вдень від -3 до +2. Також очікується сніг, місцями – дуже сильний, налипання мокрого снігу, ожеледиця, хуртовини, посилення вітру до 17-20 м/с. При цьому житомирські дорожники та поліцейські попереджають водіїв про снігопади та ожеледицю, а голова ОДА Ігор Гундич доручив керівникам районів перевести на посилений режим роботу служб житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу, соціальних закладів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі