Місто

У Житомирі почали рахувати голоси за найкращі проектні пропозиції бюджету участі

13 November 2016, 12:54

13 листопада у Житомирі почали рахувати голоси, які житомиряни віддали під час голосування за найкращі проектні пропозиції бюджету участі.

Про підсумки проведення голосування, яке тривало з 1 по 12 листопада, розповіла секретар координаційної ради з питань впровадження бюджету участі в місті Житомирі Олена Головко.

«Всього у нас брало участь 56 проектних пропозицій, за які було віддано 4223 голоси нашими житомирянами. Але деякі житомиряни були настільки активними, що вони проголосували 2 рази, тому 6 бюлетенів є недійсними. Якщо ці бюлетені будуть виявлені тут, ми будемо їх відкладати в окремий конверт», – сказала вона.

Підрахунок проводиться наступним чином: зачитується номер анкети та номери пропозицій, які підтримав виборець. Ця інформація одразу заноситься у таблицю, яка оновлюється у режимі online. Анкети, у яких обрано більше 5-ти пропозицій, вважаються недійсними. Порахувати анкети планують за 1-2 дні.

«Зараз триває процедура підрахунку голосів. Не швидко це буде. Я приємно здивований чисельністю виборців. 4200 – це великий показник для міста Житомира. Тому, я думаю, сьогодні до ночі ми спробуємо встановити підсумки голосування, ну або вже завтра. Будемо дивитися по стану людей: чи зможуть вони працювати безперервно. Частина бюлетенів є недійсними, тому що люди голосували двічі. Ми цей факт встановили шляхом аналізу кількості проголосованих і співставлення журналу реєстрації. Тому ці бюлетені будуть визнані недійсними. У нас при видачі бюлетенів людина зобов'язана була показати паспорт. Паспортні дані, тобто серія та номер паспорту, вписувалися у журнал реєстрації, відповідно ми вели паралельний електронний журнал і просто перевірка цих людей показала, що вони декілька разів приходили на виборчу дільницю. Люди не тільки на виборах політиків, а й на виборах найкращих пропозицій до бюджету участі намагаються змахлювати. Люди повинні розуміти: якщо вони порушують правила, то їх голоси враховані не будуть. Проекти-переможниці, їх, буде однозначно понад 9. Це можливо тільки тоді якщо перемагають тільки найдорожчі проекти, але я думаю, що будуть різні переможці, тому я думаю, варто очікувати від 10 до 20 переможців. Хто це буде – покаже дане голосування», – зазначив директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

Як повідомляв Житомир.info, на першому поверсі Житомирської міської ради з 1 по 12 листопада тривало загальноміське голосування за 56 найкращих проектних пропозицій до бюджету участі. Деякі депутати намагалися вплинути на вибір житомирян під час голосування за проекту бюджету участі. Координатори проекту кажуть, вони знають про усі спроби вплинути на результати голосування, але переконані – перемогти зможуть виключно ті проекти, які важливі для більшості житомирян. Загалом, за 11 днів голосування за кращі проектні пропозиції бюджету участі проголосували понад 3500 житомирян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі