Влада

Геннадій Зубко: Підписаний президентом закон про реструктуризацію боргів оздоровить галузь теплоенергетики

29 November 2016, 13:24

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики та підприємств водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії». Розробка цього закону була ініційована віце-прем'єр-міністром – міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«Враховуючи складну ситуацію, яка склалась з накопиченням боргів підприємствами ТКЕ, заблокованими рахунками компаній, Мінрегіон розробив закон щодо реструктуризації заборгованості теплопостачальних підприємств.  Він передбачає реструктуризацію заборгованості підприємств тепло- та водопостачання, які накопичились на 01.01.2016 року. Це безумовно дасть полегшення підприємствам і можливість пройти опалювальний сезон. Цей закон вигідний в першу чергу споживачам, а отже міські громади не втратять комунальні підприємства, які будуть надавати теплову енергію і забезпечувати соціальну сферу, сплачувати податки», - повідомив Геннадій Зубко.

Він зауважив, що підприємствам дається 5 років на погашення боргів, а також можливість після реструктуризації боргу списати всі штрафи й пені, які були нараховані. На той час, поки діє договір реструктуризації, призупиняється нарахування штрафів і пені. Закон зупиняє всі виконавчі провадження до підприємств, внесених до Реєстру учасників процедури врегулювання, передбачає розблокування фінансово-господарську діяльність, зняття арешту з майна та поточних рахунків.

«Це перший крок до фінансового оздоровлення галузі теплоенергетики», - наголосив Геннадій Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, влітку цього року мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що рахунки КП «Житомиртеплокомуненерго» були заблоковані за позовом НАК «Нафтогаз». 23 листопада ПАТ «Житомиргаз» через невдоволення рівнем розрахунків відключив від газопостачання п’ять котелень в обласному центрі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі