Влада

Житомирська область отримає додатково 20 млн грн медичної субвенції з держбюджету

5 December 2016, 10:48

Житомирська область отримає додатково 20 млн 112,2 тис. грн медичної субвенції.

Відповідні розпорядження Кабміну прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 30 листопада.

«Уряд забезпечив фінансування закладів охорони здоров'я. Зокрема, прийнято рішення розподілити резерв коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 433 115,0 тис. грн. Реалізація акта не допустить зриву лікувального процесу та виникнення соціальної напруги через заборгованість з виплати заробітної плати, оплати комунальних послуг та енергоносіїв. Адже, згідно з документом, обласні державні та Київська міська адміністрації повинні розподілити у тижневий строк обсяг даної субвенції на оплату праці, оплату комунальних послуг та енергоносіїв тощо», - зазначається у роз’ясненні до розпорядження №902 «Про розподіл резерву коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2016 році».

Відповідно до розподілу, Житомирська область отримає 13 млн 882,9 тис. грн.

«Обласним та Київській міській державним адміністраціям: розподілити у тижневий строк обсяг медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, що збільшується, на оплату праці з нарахуванням і оплату комунальних послуг та енергоносіїв між обласним бюджетом, бюджетами міст обласного значення, районними бюджетами та бюджетами об’єднаних територіальних громад з метою забезпечення виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я і оплати комунальних послуг та енергоносіїв у 2016 році у повному обсязі; інформацію про використання бюджетних коштів у розрізі адміністративно-територіальних одиниць подавати щомісяця до 15 числа Міністерству охорони здоров’я», - йдеться у розпорядженні КМУ.

Ще 6 млн 229,3 тис.грн обласний бюджет Житомирської області отримає відповідно до розпорядження №903, який перерозподіляється обсяг нерозподілених видатків медичної субвенції для територій Донецької та Луганської областей.

«Уряд розподілив видатки субвенції для надання медичної допомоги громадянам, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції на територію, яка підконтрольна українській владі. Обсяг видатків становить 434 367,8 тис. грн. Прийняття рішення забезпечить належне фінансування закладів охорони здоров'я, зокрема для надання послуг переселенцям», - інформує Урядовий портал.

КМУ нагадує, що за даними Єдиної інформаційної бази даних про взятих на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, на територію, яка підконтрольна українській владі, станом на 17 листопада 2016 р. обліковується 1 664,726 тис. осіб.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні цього року із державного бюджету Житомирська область отримала 62 млн грн стабілізаційної дотації на компенсацію недостатності із виплати зарплати працівникам охорони здоров’я та освіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі