Економіка

На зарплату медикам Житомир додатково отримає 9,6 млн грн субвенції

12 December 2016, 11:25

На виплату заробітної плати медичним працівникам місто Житомир отримає додаткову субвенцію з державного бюджету у розмірі 9 млн 604 тис. 800 грн.

Про це під час позачергового засідання виконкому 12 грудня повідомив директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергій Гаращук.

«Надійшла субвенція на виплату допомоги сім’ям із дітьми в обсязі 16 млн 500 тис 900 грн, які необхідно терміново спрямувати одержувачам, а до того ще мають відбутися засідання виконавчих комітетів Богунської та Корольовської райрад. Кабінет міністрів прийняв розпорядження №896 і надав нам таку субвенцію додаткову відповідно до тих нарахувань, які здійснили органи соціального захисту у районах. Крім того, крім цієї субвенції, є невеличка сума на придбання твердого палива та скрапленого газу – 66 тис. 452 грн спрямовуються для бюджетів районів. І в цьому ж розпорядженні є медична субвенція з державного бюджету. Ви пам’ятаєте, що завжди у нас виникала проблема і 2016 рік не був винятком, і от наразі ця проблема вирішується. По освіті вона вирішилася на попередньому пленарному засіданні ради. А наразі ми отримаємо додаткову субвенцію 9 млн 604 тис. 800 грн, і якщо врахувати ту економію по енергоносіях, близько 7 млн грн (зараз ми виводимо залишок цих асигнувань), з урахуваннях цих коштів буде забезпечено виплату заробітної плати медичним працівникам у поточному році в повному обсязі», – сказав Гаращук.

У цілому проект рішення про розподіл додаткових обсягів субвенцій підтримали всі 14 присутніх членів виконкому (загалом виконком налічує 25 осіб).

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні цього року із державного бюджету Житомирська область отримала 62 млн грн стабілізаційної дотації на компенсацію недостатності із виплати зарплати працівникам охорони здоров’я та освіти. Зокрема 30 листопада прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабміну, згідно з яким Житомирській області передбачали додатково виділити 20 млн 112,2 тис. грн медичної субвенції. Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич 8 грудня підписав розпорядження про розподіл 20 млн грн медичної субвенції.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі