Влада

Влада Житомира розглянула петицію щодо будівництва храму «Пам’яті загиблих в АТО»

12 December 2016, 13:18

Влада Житомира планує внести петицію щодо будівництва храму «Пам’яті загиблих в АТО» на розгляд сесії міської ради.

Про це йдеться у відповіді першого заступника Житомирського міського голови Олексія Ясюнецького на петицію.

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція від Василя Миколайовича Дехтяренко була опублікована 16 листопада 2016 року і вже 24 листопада набрала необхідну кількість голосів.

«Звернення сімей загиблих в АТО до житомирян. Благословляю Архієпископ Житомирщини +Ізяслав

Дорогі житомиряни! Війна на Сході України забрала життя найкращих синів Батьківщини. Ми просимо Вас, дати згоду своїм підписом на будівництво храму Архистратига Михаїла «Пам´яті загиблих за свободу України» біля військового кладовища (вул. Селецька,11) та підтримати виділення коштів з міського бюджету на будівництво», - йдеться у тексті петиції.

«Електронна петиція стосовно виділення земельної ділянки по вул. Селецькій, 11 для будівництва храму прийнята до розгляду. Відповідно до вимог ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та п. 8 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» електронна петиція буде внесена на розгляд сесії міської ради», - йдеться у відповіді на петицію.

Настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору УПЦ-КП отець Богдан Бойко розповів Житомир.info, що підтримує будівництво храму, проте висловив свою думку, щодо побудови.

«Звичайно,цей храм потрібно будувати, але будувати його потрібно не протестантський. Цей храм має бути збудований такий, щоб у ньому могли поховати і православних, і римо-католиків, і греко-католиків, і протестантів. Він має мати форму такого нашого українського стилю, це моя думка. Якщо зробити маленьку каплицю, то даруйте, а хто там вміститься. Якщо ховають наших військових, і туди приходить 150-200 чоловік, то треба подумати, як вмістити таку кількість людей, і як воно буде. Наскільки я знаю, мова була за каплицю, але каплиця це 3 на 4 метри, а хто туди вміститься», - сказав отець Богдан.

Як повідомляв Житомир.info, 6 грудня на військовому кладовищі у Житомирі вшанували пам’ять полеглих захисників України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі