Місто

У центрі Житомира почали встановлювати будиночки для Різдвяного ярмарку

13 December 2016, 14:43

У центрі Житомира триває монтаж головної новорічної ялинки міста.

Як розповів у коментарі Житомир.info заступник начальника управління комунального господарства Житомирської міської ради Валерій Шевчук, на встановлення ялинки цьогоріч передбачили 76 тис. грн.

«19 грудня – офіційне відкриття ялинки. Нових іграшок для її прикрашання поки що немає. Але ми сподіваємося, що знайдуться в місті приватні структури, благодійники, які зможуть подарувати іграшки для міської ялинки. На її встановлення цього року з міського бюджету передбачено 76 тис. грн – сюди входить увесь комплект робіт: і встановлення, і прикрашання, і гірлянда», – сказав Шевчук.

Разом з тим на майдані С. П. Корольова та на Новому бульварі (майданчик біля кінотеатру «Жовтень») 13 грудня вже почали встановлювати будиночки для традиційного Різдвяного ярмарку. Зі слів координатора проекту «Різдвяний ярмарок» Олександра Рєвнівцева, загалом буде 45 таких будиночків. Попри те, що офіційне відкриття ярмарку заплановане на 19 грудня, двома днями раніше, тобто, 17 грудня, вже почнуть працювати будиночки народних майстрів.

Як повідомляв Житомир.info, 8 грудня на майдані Корольова почали встановлювати головну новорічну ялинку Житомира. Щоправда, спочатку страт монтажних робіт планувався на 7 грудня. Тим не менш, ретельно і напевно комунальники продовжують встановлювати каркас штучної ялини в центрі міста. І, наприклад, для машиніста автопідйомника ця ялинка вже 31-ша на віку. Встигнути встановити і навіть прикрасити вічнозелений символ свята обіцяють до 18 грудня. Згідно з рішенням виконкому, запалити головну міську ялинку збираються 19 грудня – у День святого Миколая. Тоді ж на майдані Корольова розпочне роботу й «Різдвяний ярмарок», який у центрі Житомира планують провести вже втретє. Цьогоріч організатори збираються розділили дійство на дві локації. До того ж, родзинкою ярмарку стане резиденція святого Миколая, яку відкриють на вулиці Михайлівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі