Місто

Члени виконкому говорили про порушення санітарних норм на тимчасовому торгівельному майданчику на Довженка у Житомирі

22 December 2016, 11:55

Члени виконкому поки не обмежуватимуть роботу тимчасових торгівельних майданчиків на Довженка, де порушуються санітарні норми. Спершу ситуацію ретельно вивчать, а необхідні зміни у попереднє рішення внесуть уже на наступному засіданні виконкому.

«Відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради №980 від 19.10.2016 р. «Про організацію тимчасових торговельних майданчиків для реалізації сільськогосподарської продукції та продукції власного виробництва», було організовано тимчасову торгівлю за адресами вулиця Велика Бердичівська, 71, проспект Миру, 10 та Київська, 99 і 97-а. Водночас у кінці листопада до нас надійшов лист від головного управління Держпродспоживслужби щодо реалізації м'яса невідомого походження на тимчасових торговельних майданчиках за вказаними адресами. Крім того, 13 грудня до нас звернулися суб'єкти господарювання, які реалізують продукцію за адресою вулиця Велика Бердичівська, 71, зі скаргою на тимчасовий майданчик, який перебуває на розі вулиць Довженка та Велика Бердичівська, тобто Велика Бердичівська, 71, що там порушуються санітарні норми. Реалізується продукція не лише сільськогосподарського призначення та власного виробництва, але й пральний порошок та інші не продовольчі товари. Крім того, на одних і тих же засобах вимірювальної техніки зважуються і молочні продукти, і м'ясні продукти. У зв'язку з цим ми вирішили внести зміни у №980 рішення і обмежити роботу на тимчасову торгівельному майданчику по Великій Бердичівській, 71. І погодити їм реалізацію сільськогосподарської продукції лише в суботу та неділю», - пояснила начальник відділу економіки та сфери послуг Житомирської міської ради Наталія Кравченко.

Після тривалої дискусії члени виконкому вирішили зняти питання з розгляду, а вже вивчивши проблему, ухвалити зміни на наступному засіданні.

«Ще один скверик перетворили на базар. Хоча ідея була у встановлені наметів у визначені дні. Я, відверто кажучи, проти того, аби ми сьогодні приймали таке половинчасте рішення. Можливо, треба тиждень попрацювати і на наступному виконкомі прийняти комплексне рішення. Або взагалі скасувати наше рішення, або залишити п'ять наметів і прописуємо в рішення, як благоустрій має працювати з цими бабусями, сформувати чіткий асортиментний перелік», - підсумував мер міста Сергій Сухомлин.

За те, щоб зняти питання на довивчення, проголосували всі 17 присутніх членів виконкому.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, на Довженка у Житомирі буде сезонний ярмарок сільгосппродукції, за місце продавці платитимуть до 100 грн. З 10 вересня 2016 року у Житомирі на розі вулиць В. Бердичівська та Довженка почав працювати соціальний, сезонний ярмарок сільськогосподарської продукції. Керівник КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрій Юзвинський розповів, що На проспекті Миру і на Довженка ярмарок буде щоденно, крім понеділка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі