Влада

Минулого року Житомирська міська рада видала одноразових грошових допомог на 2,5 млн грн

6 January 2017, 16:58

За рік майже 2,5 тисячі житомирян отримали грошову допомогу на зальну суму 2 млн 589,4 тис. грн.

Такі дані наведені у звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Житомира за 2016 рік.

«В місті Житомирі проживають понад 80 тис. пенсіонерів, близько 9 тис. ветеранів війни, понад 20 тис. інвалідів, з яких 1,2 тис. дітей-інвалідів, близько 7 тисяч осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Одноразову грошову допомогу упродовж 2016 року надано 2419 малозабезпеченим та іншим категоріям громадянам на загальну суму 2 589,4 тис. грн. В міському територіальному центрі обслуговуються понад 6,0 тисяч пенсіонерів, ветеранів війни та праці, одиноких, малозабезпечених громадян, які перебувають в скрутних життєвих обставинах та потребують допомоги, з яких 1760 осіб обслуговуються у відділенні соціальної допомоги вдома. Центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів забезпечено надання реабілітаційних послуг 124 дітям – інвалідам. Спеціалісти закладу здійснюють ряд заходів, що спрямовані на розвиток дітей-інвалідів з тяжкими фізичними та психологічними вадами, навчання їх основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей та створення передумов для інтеграції в суспільство», - зазначається у звіті щодо соціального захисту.

З метою вирішення проблем бездомних громадян міста громадською організацією «Милосердя» утворено та зареєстровано благодійну організацію «Міський центр обліку бездомних осіб». У Центрі допомагають людям пройти курс реабілітації, прослухати тренінги, відновити документи, отримати медичне обстеження та влаштуватись на роботу. Також у 2016 році розпочав роботу Комплексний заклад для осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах.

В департаменті праці та соціального захисту населення міської ради працює пункт соціальної адвокації для літніх людей. Цей проект реалізується спільно із благодійною організацією «Турбота про літніх людей».

На обліку в центрі соціальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей перебуває 1379 сімей військовослужбовців та 528 осіб вказаної категорії.

На обліку в департаменті праці та соціального захисту населення міської ради перебуває 35 сімей загиблих військовослужбовців, в яких виховується 25 дітей. Зокрема, надано одноразову адресну матеріальну допомогу двом сім’ям військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби в розмірі по 100,0 тис. грн. та допомогу 19 дітям загиблих військовослужбовців на загальну суму 114,2 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, міськвиконком хоче внести зміни в Положення про надання адресних соціальних допомог пенсіонерам, інвалідам, малозабезпеченим верствам населення та іншим категоріям громадян Житомира: надавати грошову компенсацію за бензин особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі