Місто

Житомиряни змушені перестрибувати через кучугури на узбіччях розчищених вулиць

10 January 2017, 14:14

Обідньої пори 10 січня на центральних вулицях Житомира відносно чисто: тут працює 16 одиниць снігоприбиральної техніки. Чистять не лише вулиці, а й зупинки. Городяни в соцмережах обурюються: інтенсивно прибирають лише центр міста, другорядні ж вулиці і цілі мікрорайони не розчищають взагалі. Називають Крошню, Мальованку, Мар’янівку, Соколовку – маленькі вулички, де дорогу «прокладали» автомобілі і де й на четвертий день після снігопаду лежить "місиво".

Чисті дороги контрастують з узбіччями: після прибирання на них виростають цілі снігові терикони, через які важко перестрибувати. Нагадаємо, в листопаді 2016 року, підсковзнувшись на неприбраній кучугурі снігу біля дороги, під тролейбус потрапив 9-річний школяр. Його лікування обходиться родині в сотні тисяч гривень.

Схожа ситуація в Житомирі була й після січневого снігопаду на початку 2016-го: дороги розчистили, але люди йшли по дорозі, бо на тротуарах лежали купи снігу.

Як повідомляв Житомир.info, 7 та 8 січня у Житомирі випало 2/3 місячної норми опадів. Висота снігового покрову становила близько 20 см. Комунальники в основному працюють уночі, коли на вулицях міста значно менше машин, і просять водіїв не залишати авто на узбіччях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі