Влада

Влада планує до кінця року завершити ремонт житомирського магістрату, де зберігається 150 тисяч музейних експонатів

19 January 2017, 16:13

 Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма перевірив, як іде ремонт в будівлі колишньої міської магістратури, розміщеної Замковій горі в обласному центрі.

Про це 19 січня написав сайт облради.

«Будівля магістрату є однією із перлин Житомира, але вона, на жаль, ще й досі закрита для житомирян та гостей обласного центру. Оцінити стан справ з проведення ремонту приміщення магістрату вирішив голова обласної ради Володимир Ширма безпосередньо на місці. Він оглянув всі приміщення магістрату, які знаходяться в стані ремонту. Також відвідав фондосховище музею, в яких знаходиться понад 150 тисяч експонатів, у тому числі і відомий скелет мамонта. За словами Володимира Ширма, на черговій сесії обласної ради планується виділення коштів на завершення всіх ремонтних робіт у приміщенні магістрату», - інформує облрада.

«Що саме буде розміщено в магістраті, які відділи краєзнавчого музею  – будуть визначати фахівці та спеціалісти. Наше завдання – завершити ремонтні роботи, щоб окрасу та історичну пам’ятку нашого  міста змогли побачити всі бажаючі», - цитує голову облради прес-служба.

Довідка облради

Будівля колишнього магістрату була зведена у 18 столітті і розташована на Замковій горі. Цегляна двоповерхова будівля побудована в стилі неоренесансну приголомшує суворістю архітектури і витриманістю форм. Ратуш складається з двох об’ємів, в напівкруглому виступі посередині них знаходиться головний вхід в будівлю.

Магістрат був побудований як адміністративне приміщення для градоначальника Житомира і його управління. Будівля пережила дві війни і революцію, виконувала роль ринку, у якому розміщувались м’ясні павільйони, згодом житлового будинку. У 1941 році під час Другої Світової війни магістрат був знищений, а 10 років потому ратуш відреставрували, повністю відтворивши її архітектурну подобу, і вона стала будівлею Житомирського обласного краєзнавчого музею.

Як виглядає зараз одна з найстаріших вулиць Житомира – Кафедральна, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, в 2011 році тодішній заступник губернатора Житомирської області Віктор Балюрко розповідав, що влада збирається закінчити реконструкцію приміщення магістрату, щоб перемістити туди історичну експозицію обласного краєзнавчого музею.

Фото Житомирської облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі