Влада

За рік у пологових будинках Житомирської області видали майже 2700 свідоцтв про народження

19 January 2017, 17:54

У пологових будинках Житомирської області протягом 2016 року батькам видали 2655 свідоцтв про народження дитини.

Про це йшлося під час прес-конференції, проведеній 19 січня у Головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області за участю начальника управління Олександра Грабара.

«У 2016 році перейшла в розряд постійно діючих ініціатива з видачі свідоцтв про народження дитини безпосередньо у пологових будинках. Отримати перші документи дитини, не виходячи з медичного закладу, можна у 476 установах по всій Україні (на Житомирщині – у 21). У нашій області видано свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому будинку 2655», - повідомили журналістам.

Також в управлінні повідомляють про 26 фактів реєстрації місця проживання новонароджених безпосередньо в Житомирі.

«З листопада 2016 року в Житомирі (друге місто після Харкова) спільно з Житомирською міською радою запроваджено надання такої адміністративної послуги, як реєстрація місця проживання дитини одночасно з реєстрацією її народження в пологовому будинку. Наразі прийнято 26 заяв про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини», - йшлося на прес-конференції.

У прес-службі управління уточнили, що дітей реєструють за місцем реєстрації одного з батьків.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області немовлят все частіше називають запозиченими іменами та іменами святих, тобто, за церковним календарем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі