Влада

Питання оптимізації інтернатних закладів може бути зняте з розгляду сесії Житомирської облради, - Крамаренко

20 March 2017, 14:58

Проекти рішень сесії Житомирської облради стосовно ліквідації чотирьох комунальних шкіл-інтернатів не мають підтримки бодай третини депутатського корпусу і швидше за все не будуть розглядатися на черговій сесії облради.

Про це 20 березня в коментарі Житомир.info розповів перший заступник голови Житомирської облради, співголова робочої групи з оптимізації мережі інтернатних закладів Сергій Крамаренко. 

«Можу сказати, що в мене було декілька делегацій по інтернатним закладам – і педагогічні колективи, і  представники батьківських комітетів, і я їх запевнив, оскільки володію ситуацією зсередини, що на сьогоднішній день питання із прийняття рішення того, яке викладене в проекті рішення на сайті обласної ради, в депутатському корпусі не має голосів для того, щоб бути підтриманим. Немає навіть третини голосів. Моє таке відчуття,  що це питання однозначно має бути переглянуте, тому що в тому вигляді, в якому воно подане як проект рішення, воно сире. Я запевнив у цьому і представників громадськості. І по нашій фракції, по Радикальній партії Олега Ляшка, і по іншим фракціям на сьогоднішній день підтримки в сесійній залі по цьому проекту рішення немає. Скажу відверто, я розмовляв із головою облради Володимиром Ширмою, і він сказав, що, напевно, сам виступить з ініціативою, щоб ми це питання не розглядали», - сказав Сергій Крамаренко.

Нагадаємо, через скорочення фінансування влада планувала ліквідувати чотири інтернатних заклади Житомирської області – Вишевицьку, Довбиську, Кмитівську та Ушомирську школи-інтернати, а Житомирську спецшколу №1 приєднати до спецшколи №2.

17 березня педпрацівники та батьки вихованців цих закладів приїхали на зустріч із владою, протестуючи проти їхнього ймовірного закриття. Перед тим частина приїжджих – представники Кмитівської спецшколи-інтернату - влаштувала акцію протесту під стінами ОДА. 

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2017 року в Житомирській області створили робочу групу, яка розроблятиме план оптимізації мережі інтернатних закладів. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі