Влада

Депутат міськради отримав посаду «уповноваженого з велотранспорту» в Житомирській мерії

11 April 2017, 17:53

Депутат Радомишльської міської ради Житомирської області Олександр Папірний отримав посаду «уповноважений з велосипедного транспорту Житомирської міської ради».

Про це він написав 10 квітня на своїй сторінці у Facebook.

«З початку квітня я переїхав до міста Житомир, відтепер я освоюю нову професію, "уповноважений з велосипедного транспорту Житомирської міської ради". Професія для мене нова, але нереально цікава. Враховуючи, що все моє свідоме життя пов'язано з велосипедом, це моя стихія і комфортне середовище», - написав Олександр Папірний.

Уповноважений з велотранспорту повідомив, що в його функціональні обов'язки входить «все, що пов'язано з вело»: організація спортивно-масових заходів, розробка програми розвитку велоінфраструктури Житомира, реалізація вже існуючого «Муніципального енергетичного плану Житомира 2017-2020 роки» та інше.

Своїм виборцям Папірний пояснив, що не збирається залишати депутатство в Радомишльській міськраді, куди був обраний від партії Демальянс.

«Я лишаюсь депутатом Радомишльської міської ради, приїжджатиму на сесії, долучатимусь до роботи дистанційно, і обіцяю майбутній досвід впровадити в Радомишлі. Ну і, звичайно, інформуватиму вас також по поточній депутатській діяльності (…)», - написав депутат.

У коментарі Житомир.info 11 квітня Олександр Папірний розповів, що на своїй посаді він працює з 3 квітня 2017 року, підпорядкований департаменту економічного розвитку міськради, але співпрацює з іншими пов'язаними департаментами та управліннями – молоді і спорту, транспорту і зв’язку, бюджету та фінансів, житлово-комунального господарства.

На запитання, що вдалося зробити за тиждень, уповноважений відповів:

«Разом з громадськістю, активістами потроху систематизуємо списки велопарковок. Ви знаєте, що минулого року в Житомирі їх встановили близько 150, але цього мало. Ми складемо перелік адрес, де вони ще потенційно можуть бути встановлені. Також проводимо підготовку до шосейної велогонки «I Міжнародна поліська сотка», яка відбудеться в Житомирі 30 квітня цього року. Працюємо над форматом «Велодня».

Нагадаємо, «Велодень-2016» в Житомирі відзначився рекордною кількістю учасників.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2016 року в Житомир надійшла перша партія велопарковок, тендер на закупівлю яких був проведений у червні 2016 року. Наступного дня заступник міського голови Житомира Дмитро Ткачук заявив, що парковки з першої партії принципово не стоятимуть біля мерії. Будівля мерії є в переліку 40 адрес, де розміщатимуть комунальні велопарковки. У червні 2016 року голова фракції «Батьківщина» Любов Цимбалюк соромила Дмитра Ткачука за велосипед перед дверима міської ради. Улітку 2016 року біля Житомирської міськради встановили першу в місті комунальну велопарковку.

Фото зі сторінки Папірного у Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі